Obvestilo

Tudi v Logatcu mreža prostovoljnih voznikov Prostofer

Občina Logatec se pridružuje že več kot dvajsetim slovenskim občinam v projektu Prostofer, ki s pomočjo prostovoljcev in zavoda Zlata mreža zagotavlja brezplačni prevoz starejšim ter jim tako olajša dostop do različnih storitev. Ključe električnega avtomobila so danes prevzeli logaški prostovoljni vozniki, Prostofer pa bo vozil od 10. oktobra.

Čeprav je Logatčanom za lažjo mobilnost že nekaj let na voljo lokalni javni prevoz, pa so se v občini odločili, da starejšim, ki imajo večje težave s prevozi, ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje pokojnine, omogoči lažji in brezplačni dostop do zdravnika, javnih ustanov, trgovin, frizerja in podobno, so danes sporočili z občine.

V okviru dogodkov ob Tednu mobilnosti in Dnevu brez avtomobila 2019 v Logatcu je občina v sodelovanju z Zlato mrežo, ki bo v prihodnje skrbela za povezovanje uporabnikov in voznikov prostovoljcev, predstavila projekt za mobilnost starejših in za sodelovanje pridobila kar 16 voznikov. Polovica jih prihaja iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Logatec, zato so ključe okolju prijaznega avtomobila predali prav njim.

Uporabniki bodo storitev lahko naročili preko klicnega centra Zlata mreža na brezplačni telefonski številki 080 10 10 od ponedeljke do petka, in sicer med 8. in 16. uro. Svoje poti bodo morali uporabniki načrtovati oziroma priglasiti tri dni vnaprej, so še dodali iz občine.

Logatec se je tako pridružil 22 občinam po Sloveniji, kjer že uspešno ta družbeno koristni projekt. Konec avgusta se je Prostoferju pridružila radovljiška občina, v kratkem ga bodo vzpostavili tudi v Bohinju, naslednje leto pa še na Bledu.

Logatec.si/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja