Obvestilo

Tudi v veselem decembru le trezni za volan

Policija sporoča, da bo med 1. in 20. decembrom bo potekal peti del akcije 0,0 šofer. V tem času bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah

Pred nami je veseli december. Kot vsako leto policisti tudi letos v tem času pričakujejo večjo prisotnost alkohola med udeleženci v cestnem prometu, zato je pričakovati tudi več kršitev in prometnih nesreč. Da bi obvarovali dragocena življenja in zagotovili varno vrnitev domov s praznovanj za vse udeležence v prometu, bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore nad psihofizičnim stanjem voznikov. V tem času bo na slovenskih cestah moč opaziti povečano število policistov, ki bodo preverjali tako vožnjo pod vplivom alkohola, kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Poostrene kontrole bodo potekale ob različnih časovnih obdobjih in na različnih cestnih relacijah. Prav tako bodo policisti vsem kršiteljem hujših prekrškov (visoka prekoračitev hitrosti, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti  itd.) odredili tudi preizkus alkoholiziranosti.

Poostren pa bo tudi nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola. Tako bodo policisti preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Vir: Policija

Ne spreglejte

Pridružite se nam!

Dinamična ekipa spletnega portala Novice z Notranjske bi medse sprejela tržnika(co), ki dobro pozna regijo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja