Obvestilo

Učenci, šola in starši so kot Sveta Trojica

Osnovnošolci in srednješolci so po poletnih počitnicah danes sedli v šolske klopi in skupaj z učitelji delovno stopili v novo šolsko leto. V uredništvu Novic z Notranjske smo spremljali prve ure prvega dne v šolskem letu na obeh največjih šolah v Logatcu, OŠ Tabor in OŠ 8 talcev, ki ju je obiskal tudi župan Berto Menard. Slednji je danes pozdravil tudi osnovnošolce v Rovtah.

Na poti v šolo so učence, predvsem prvošolce danes varovali člani Zveze šoferjev in avtomehanikov ter policisti, ki bodo ob cestah proti šolam še nekaj naslednjih dni. Župan je učence pozval, naj se jih nikar ne bolijo, temveč jih to in ono vprašajo. Po njegovih besedah bo šolski prag v Logatcu letos prvič prestopilo okoli 190 učencev. »Učenci, učitelji in starši tvorijo Sveto Trojico, morajo biti kot eno in med seboj tesno sodelovati. »Le tako se namreč lahko izognemo neljubim dogodkom, kot je bil poletni vandalizem v okolici šole 8 talcev,« je opomnil.

Miša Stržinar, ravnateljica OŠ Tabor, ki jo je župan obiskal najprej, je predstavila učiteljice prvošolcev in njihove pomočnice in povedala, da imajo na matični šoli 50, v podružnicah v Hotedršici šest, v Žibršah pa tri prvošolce. V dvorani Krajevne skupnosti Tabor, kjer je potekala slovesnost, smo si ogledali še otroške pevske nastope ob spremljavi nepogrešljive Andreje Kržišnik in igrico Kdo je napravil Vidku srajčico.

»Danes je poseben dan, pospremimo ga s prijaznimi besedami,« pa je učence in starše nagovorila ravnateljica OŠ 8 talcev Karmen Cunder. V šolo bodo sprejeli za tri oddelke »prvarjev«, ki so jih po pestrem, glasbeno obarvanem kulturnem programu v sklopu projekta Prijateljstvo v razrede pospremili starejši učenci. »Od prvošolcev veliko pričakujemo,« je dejal župan Menard in starše pozval, naj otroke nikar preveč ne obremenjujejo, da pa naj jih poučijo o mejah. Kot vsako leto je prvošolce obdaril s knjigo in slovensko zastavo in izpostavil pomen ljubezni do domovine.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja