Obvestilo

Ukinitev NMP – korak za 70 let nazaj!

Logaška obrtno-podjetniška zbornica je na nocojšnji izredni nujni seji, ki jo je za ohranitev ekipe nujne medicinske pomoči v tukajšnjem zdravstvenem domu sklical upravni odbor zbornice, izrazila stališče zoper ukinitev NMP, ki ga bo v obliki sklepov v petek, zadnji dan za vlaganje pripomb, poslala na ministrstvo za zdravje.

Novi pravilnik namreč predvideva, da bi imeli v Logatcu za vikend in praznike dežurnega zdravnika le za 8 ur, akutne bolnike pa bi vozili v Postojno, kjer bo najbližji satelitski urgentni center, in s tem odzivni čas podaljšali s treh na 18 do 19 minut.  Predsednik logaške obrtno-podjetniške zbornice Bogdan Oblak pojasnjuje, zakaj temu ostro nasprotujejo gospodarstveniki:

Kot je povedal župan Berto Menard, so bile storitve službe nujne medicinske pomoči v Logatcu doslej na izredno visoki ravni in jih občani ne želijo izgubiti. Dežurnega zdravnika so imeli od druge svetovne vojne naprej, torej gre za korak  nazaj za 70 let. “Lahko se zgodi tudi ulica, a verjamem, da bo zmagala modrost,” je dejal Menard. Dr. Katarina Turk, vodja nujne medicinske pomoči v Logatcu, zdravnica, ki že 30 let dela v tukajšnjem zdravstvenem domu, je dejala: “Predlagani pravilnik nas postavlja med drugorazredne občane v primerjavi s tistimi, ki so deležni krajšega odzivnega časa.” Opozorila je tudi, da ni jasno, kaj bo z opremo, ki so jo morali vsa ta leta v Logatcu posodabljati, dokupovati.” 

Katarina Turk

 

Vodja NMP v Logatcu dr. Katarina Turk

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, ki je logaškim obrtnikom izrazil vso podporo, tudi z udeležbo na izredni seji, pa je opozoril, da je gospodarstvo tisto, ki servisira javne službe, zato želi imeti vpliv tudi na to, kako se razporeja denar.

Berto in Meh

Logaški župan Berto Menard in predsednik OPZS Branko Meh

Blanka Markovič Kocen

Foto: Peter Oblak

Občinstvo -OOPZ

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja