Obvestilo

Unški gasilci dočakali novo vozilo

Cerknica – 27. avgust 2016 se bo zapisal kot eden najpomembnejših datumov v delovanju PGD Unec. Na ta dan so namreč unški gasilci  tudi uradno prevzeli kar dve gasilski vozili, in sicer GVV-1 Iveco Dailly 4×4 in GVGP-1 Toyoto Hilux.

S postrojem praporjev, mladine, gasilk in gasilcev pred gasilskim domom se je začela slovesnost ob prevzemu. Vse zbrane so  najprej nagovorili predsednik PGD Unec Luka Urbas, namestnica predsednika GZ Cerknica Pavla Ponikvar, član upravnega odbora GZS Vinko Keršmanc in župan občine Cerknica Marko Rupar. Za kulturni program so poskrbeli mešani pevski zbor A ti zapojem z Unca in mlada harmonikarja Mitja Jernejčič in Benjamin Škrab.

PGD Unec2
Sledil je slavnostni prevzem obeh vozil. Iz rok cerkniškega župana Marka Ruparja je ključe prevzel poveljnik PGD Unec Jože Šlajnar in jih predal skrbnikoma vozil Alešu Urbasu in Borisu Udoviču. Nato je župnik Gregor Gorenc še blagoslovil obe vozili.

PGD Unec4
Najzaslužnejšim članom so podelili priznanja Gasilske zveze Cerknica in državna odlikovanja. Med drugim tudi odlikovanje za posebne zasluge namestniku poveljnika in gospodarju društva Janezu Šlajnarju.Po zaključku in odhodu praporov se je dogajanje preselilo za gasilski dom, kjer je sledila zabava z ansamblom Biseri, klapo Galeb (na sliki) in Sabino Veber Binno.

PGD Unec1
»Gasilci in gasilke PGD Unec se donatorjem in tudi vsem drugim podpornikom, ki nam na najrazličnejše načine priskočijo na pomoč, iskreno zahvaljujemo. Hvala tudi krajanom in krajankam, ki nas podpirajo pri našem delu,« sporočajo unški gasilci.

Vir: PGD Unec

Foto: Maja Radojević

PGD Unec3

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja