Obvestilo

Unški gasilci vnovič dvigujejo srčni utrip z moškim koledarjem

Že tretje leto zapored so unški gasilci  izdali 12-listni koledar, ki je letos v črno-beli tehniki in še bolj pozerski kot prejšnja leta.

Letos so se razgalili z namenom ohranjanja srčnih utripov v naši okolici … Zbrana sredstva gredo namreč za nakup avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED), saj v PGD Unec menijo, da ga okoliš, ki ga pokrivajo, nujno potrebuje. S to investicijo v tem prostovoljnem gasilskem društvu Unec nadaljujejo s posodabljanjem opreme in dvigujejo raven kakovosti posredovanj in reševanj. Defibrilator bodo lahko v primeru zastoja srca poleg gasilcev uporabili tudi krajani, zaposleni v okolici, naključni mimoidoči itd. »In že če bomo s pomočjo defibrilatorja rešili eno samo življenje, bo naš trud poplačan,« poudarjajo izdajatelji zanimivega koledarja.

“Prvo leto smo prodali 2200 koledarjev, lani pa skupaj  1500 moških in ženskih  koledarjev. Obe leti smo zbirali sredstva za prenovo voznega parka. To nam je tudi uspelo, tako da smo kupili novo gasilsko vozilo z vodo Iveco 4×4. Ker smo bili uspešni na razpisu Uprave RS za zaščito in reševanje, so nam povrnili del vplačanega davka, tako da nam je nato še s pomočjo nekaterih donatorjev uspelo kupiti še manjše rabljeno vozilo za gašenje gozdnih požarov (na sliki). Obe vozili smo uradno prevzeli 27. avgusta 2016,” je za Novice z Notranjske povedal Jože Šlajnar, poveljnik PGD Unec.
gasilci-koledar-avto

Tako kot prejšnje leto je mogoče svoj izvod koledarja dobiti za prispevek 10 evrov (brez vključene poštnine).Naročila zbirajo na email: gasilci.unec@gmail.com

Uredništvo NzN

gasilci-koledar3gasilci-koledar2

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja