Obvestilo

Park vojaške zgodovine danes bogatejši še za eno obnovljeno letalo

V okviru operacije Celovita ureditev kompleksa Park vojaške zgodovine se postopoma zaključuje tudi obnova eksponatov, ki bodo svoje mesto našli v novem razstavnem paviljonu Parka. Po dolgotrajni in izjemno zahtevni obnovi je v Pivko prišlo letalo MIG-21 F-13 (na spodnji sliki), danes pa še ameriški IF86 Sabre (na vodilni sliki transport tega letala), ki je bil prej na Brniku. Obe letali je obnovilo Avtoličarstvo Alojz Potočnik, s.p.,  Dragocena eksponata bosta svoje mesto našla v delu muzejske postavitve, posvečene osamosvajanju Slovenije.

MIG21

Kot je za spletni portal Novice z Notranjske povedal vodja projekta Park vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič, je celoten projekt, vključno z obnovo objektov in postavitvijo razstav, vreden 4,3 milijona evrov. »Višek ureditve bo selitev podmornice konec tega meseca,« še dodaja Boštjančič.

Občina Pivka je v tem času uspešno pridobila tudi uporabno dovoljenje za ceste, parkirišča in zunanjo ureditev na območju Parka vojaške zgodovine ter uporabno dovoljenje za objekt Paviljon A, nov razstavni paviljon, ki bo na svojih 2.126 m2 v septembru ponudil obiskovalcem obogatene zbirke ter razstave.

Po Boštjančičevih besedah obisk parka v času obnovitvenih del ni upadel, zadnje mesece celo raste, razmerje med domačimi in tujimi gosti pa je približno pol-pol.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv PVZ

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja