Obvestilo

Uroš Perič s koncertne turneje po Franciji naravnost na Kulturni utrip v Postojno

Številnim obiskovalcem sredinega glasbenega večera poletnega festivala se je Uroš Perič predstavil s svojim značilnim glasbenim programom džeza, bluza in soula. Med koncertom je obiskovalcem  pojasnil, da kljub naporni turneji po Franciji z veseljem igra tudi Postojnčanom. To je dokazal s skoraj pol urnim dodatkom nekaterih zelo znanih skladb med drugim tudi skladbo vzornika Ray Charlesa – CRYING TIME.

Belec s črnskim glasom

Na glasbenikovi spletni strani je zapisano, da je Uroš Perić – Perry belec z glasom črnskega jazz pevca. To je velika redkost, vendar je Uroš Perič  kot glasbenik najprej uspel v tujini. Pravi, da so ga za belca s črnskim glasom označili kritiki in si vzdevka ni nadel sam. Želi, da se ga predstavlja kot glasbenika Uroša, saj noče biti označen kot posnemovalec Raya Charlesa, ker sam pravi, da to ni. Ray kot ostala druga znana imena s podobno zvrstjo glasbe so mu le vzorniki na njegovi glasbeni poti. Uroš je tudi neumoren glasbeni ustvarjalec in tudi izvajalec lasnih skladb.

Pravi, da je zanj klavir najlepši instrument in tudi najpriročnejši, saj lahko z njim nastopa kot solist ali v manjši zasedbi, kot se je predstavil v Postojni ali z Big Bandom.

Pripravil: Miran Žitko

Fotografije: Foto Atelje Postojna

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja