Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Urška Poje blestela v uvodu svetovnega pokala na Švedskem

Z mešano štafeto v Oestersundu je slovenska ekipa začela z novo sezono IBU svetovnega pokala. Reprezentance so se na Švedskem pomerile že pred tem, na posamični mešani štafeti, na drugi preizkušnji dneva, kjer je nastopilo 24 ekip, pa so naše barve poleg Urške Poje iz Loške doline branili še Anja Eržen, Klemen Bauer in Mitja Drinovec.

20-letna Urška je svojo nalogo opravila odlično. Na prvem streljanju je bila izredno hitra ter 100-odstotno natančna, le eno popravo pa je morala narediti v streljanju stoje. Uspel ji je tudi dober tek, kar je pomenilo, da je štafeto predala kot 12. Razlike med tekmovalkami so se po tretjem streljanju nekoliko povečale, nekaj zaostanka pa si je nabrala tudi Anja, ki je morala v prvo ustreliti sedemkrat. Drugi del strelske naloge je opravila z odliko in pridobila nekaj mest. Slovenija je bila na polovici preizkušnje 13., zaostanek za vodilno Finsko pa je znašal minuto in 23 sekund.
Ob Klemenovem prvem strelskem nastopu je padlo vseh pet tarč, tako da je naša ekipa pridobila dve mesti, pred drugim postankom pa je pridobil še eno mesto. Žal pri streljanju v stoje nato ni šlo vse po načrtu, saj je moral v kazenski krog, zadnjo predajo pa je opravil kot 13. Mitja, ki bo februarja dopolnil 22 let, je na streljanju v leže moral narediti dve popravi, v stoje pa se je odrezal odlično in brez napak pokril vseh pet tarč. V izenačenem boju je na koncu slavila reprezentanca Norveške, Italija je bila druga, Nemčija pa tretja. Mitja je z dobrim tekom Slovenijo popeljal do zelo solidnega 12. mesta.
”Moramo vedeti, da je ekipa zelo mlada, tako da smo z 12. mestom lahko zadovoljni, ta rezultat lahko označimo kot zelo pozitiven. Urška je res lepo presenečenje v tej konkurenci. Dobro se je odrezala proti tem tekmovalkam. Na strelišču je nastopila pogumno, v smučini pa ni veliko izgubljala, tako da si zasluži eno veliko pohvalo. Tudi Mitja je nastopil zelo solidno. Je v dobri pripravljenosti in upam, da bo tudi v prihodnje kazal tako zanesljivo streljanje. Tudi tekel je solidno in lahko le še napreduje,” je po tekmi dejal glavni trener Tomaš Kos.
Oestersund bo naslednjo preizkušnjo gostil v sredo, ko bo na sporedu 15-kilometrska posamična preizkušnja za ženske. Na startu z začetkom ob 17:15 bosta tudi Urška Poje in Anja Eržen.

Vir: Sloski

Ne spreglejte

Tudi danes v regiji poteka hitro testiranje na virus covid-19

Ob posredovanju poveljnika Regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka in s podporo župana …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja