Obvestilo

Urška Poje iz Loške doline v slovenski štafeti na biatlonskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Hochfilznu

Ženska štafeta Nemčija je osvojila zlato medaljo in za 6,4 sekunde ugnala Ukrajinke, bron pa je pripadel Francozinjam. Slovenska štafeta je tekmo končala na 17. mestu.

Slovenska ženska štafeta, v kateri je poleg Teje Gregorin, Anje Eržen  in Polone Klemenčič nastopila tudi Urška Poje iz Smučarskega kluba Loška dolina, je svojo nalogo opravila zadovoljivo. Kot prva je šla na progo najbolj izkušena Gregorinova, ki je s štirimi popravami štafeto predala kot dvanajsta, s tremi popravami na strelišču je svoj nastop končala na 15. mestu Erženova, ki se je na progo podala kot druga. Z dobrim strelskim nastopom in le eno popravo je Pojetova obdržala petnajsto mesto, ob svojem debiju na največjih tekmovanjih pa je solidno svojo nalogo opravila tudi Klemenčičeva.

Urška kljub slabemu počutju držala tempo

“Moramo biti zadovoljni. Cilj je bil, da pride tudi zadnja tekmovalka v cilj, in to nam je uspelo,« je dejal je Tomaš Kos, trener slovenskih biatlonk in pohvalil tudi mladinki, ki sta naredili tisto, kar so od njiju pričakovali. “Glede na to, da se pred tekmo nisem počutila najbolje, sem kar zadovoljna. Tudi tekaško se je izšlo po mojih pričakovanjih. Sicer nisem bila popolnoma prepričana na strelišču, ampak ena poprava je kar solidno. Proga je bila zelo težka, zelo mehka, zato je bilo malce težje, sploh za tekmovalke kot sem jaz, ki še niso tako konkurenčne. Ampak se mi zdi, da sem kar držala tempo skozi celotno tekmo,” pa je po svojem nastopu dejala Pojetova.

Nemka Dahlmeierjeva s petimi zlatimi kolajnami na svetovnem prvenstvu

Na vseh treh štafetnih tekmah letošnjega svetovnega pokala je bil na prvih dveh mestih vrstni red isti, prva je bila Nemčija, druga pa Francija, na tretjem mestu pa so se menjavale Ukrajinke, Norvežanke in Italijanke. Tudi v Hochfilznu so se zmage veselile nemške biatlonke, ki so po zaslugi Hildebrandove v težkih vremenskih razmerah, saj je ves čas močno snežilo, v tretji predaji prišle v vodstvo. V zadnji predaji je nato Dahlmeierjeva brez večjih težav Nemkam zagotovila zlato kolajno, zanjo pa je bila to že peta na letošnjem svetovnem prvenstvu, četrta zlata, v sprintu pa je bila srebrna.

Aktualne prvakinje Norvežanke na 11. mestu

Bolj napeto je bilo v zadnji predaji v boju za srebrno in bronasto kolajno. V igri so bile štiri reprezentance, kot prve pa so odpadle Italijanke, ki so bile po drugi predaji celo v vodstvu, nato pa tudi Čehinje. Branilke naslova iz Osla Norvežanke so z enajstim mestom v Hochfilznu doživele popoln polom.

STA/Uredništvo NzN

Foto: sloski.si

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja