Uspešen začetek Notranjsko-primorske lige

V deževnem nedeljskem dopoldnevu je svoje kolesje vnovič zagnala Notranjsko-primorska liga, ki jo že tretje leto zapovrstjo organizirajo trenerji šol s Primorske in z  Notranjske. Na pobudo dolgoletnega trenerja pivških košarkarjev Mirana Čeligoja se je lanskoletnim šestim košarkarskim ekipam pridružilo še šest novih, tudi s  Hrvaške, zaradi česar liga postaja mednarodna. Vse skupaj pa združuje želja, da bi predvsem mlajšim košarkarjem (U9 in U11) ponudili več priložnosti za preizkušanje njihovih spretnosti, v sproščenem vzdušju, z manj zahtevnimi pravili igre in z upoštevanjem posebnosti mlajših igralcev.

V letošnjem letu poleg KK Pivka Perutninarstvo, KK Postojna, KK Cerknica, ŠD Žogica Divača, KK 3×3 Piran in Koš Primorska Koper v ligi sodelujejo še KK Ajdovščina, KK Logatec, ŠKD Kras, KK Logatec, KK Vrhnika, KK Orli Postojna in že omenjeni hrvaški klub BC Kastav Rijeka. V sezoni 2017/2018 bodo otroci odigrali preko 70 tekem na 18-ih turnirjih, zaključek pa bo 10. 12. 2017 v Pivki, kjer se bodo otroci preizkusili tudi v mešanih ekipah.

Notranjsko-primorska liga je tako odprla svoja vrata na prvem turnirju sezone, ki se je hkrati odvil v Logatcu, Cerknici in Postojni. Videli smo zanimivo igro in nekaj zares odličnih igralcev, za katere bomo že čez nekaj let prav gotovo navijali tudi na bolj pomembnejših državnih, sčasoma pa tudi mednarodnih tekmovanjih.

JNB

Na fotografiji vsi igralci turnirja v Postojni (arhiv KK Pivka perutninarstvo)

Ne spreglejte

Na mednarodni dan piva ne pozabimo na odgovornost

Prvi petek v avgustu – letos je to 3. avgusta – je mednarodni dan piva. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja