Obvestilo

Uspešno gostovanje Adoramusa v Dalmaciji

Zadnji vikend septembra je bil za mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca zelo pester, saj so bili gostje na zaključnem koncertu jubilejnega 10. Festivala Epidaurus v Cavtatu. S tem so se odzvali vabilu umetniške direktorice festivala, pianistke Ivane Marije Vidović, ki je študirala v Ljubljani in večer tudi povezovala.

Za večerni koncert na prostem v prijetnem morskem vzdušju je zbor pod vodstvom Marjana Grdadolnika pripravil program Marijinih pesmi ter nekaj ljudskih in zabavnih. Zboru se je pridružil baritonist SNG Maribor, Marko Mandir, in sicer s solom v Bieblovi Angelus Domini.

V zaključnem festivalskem večeru z naslovom Va Pensiero se je kot prvi predstavil tudi številčen dubrovniški mešani pevski zbor Libertas in združena zbora sta zapela znano skladbo zbora sužnjev iz Verdijeve opere Nabucco. Uspešno sodelovanje je zbudilo še željo po nadaljnjem povezovanju.

Sicer pa Adoramus nadaljuje pester uvod v sezono, ki so jo pričeli že 11. septembra s koncertom v domači Cerkvi Svetega Nikolaja in nadaljevali 17. septembra na Sveti gori ob krstni izvedbi simfonične pesnitve Barve zelenega smaragda Avgusta Ipavca. Ob stoletnici začetka bojev v prvi svetovni vojni je na koncertu sodeloval Simfonični orkester RTV Slovenija, plesalci s Konservatorija za glasbo in balet ter znani dramski igralci. Prepletali so se glasba, beseda in ples ter opominjali na lepoto pokrajine na eni ter grozote vojne na drugi strani. Prireditev je režiral priznani režiser in koreograf Henrik Neubauer, orkester je vodil Marjan Grdadolnik, zbor pa je za namen tega koncerta prevzel Primož Malavašič. Koncert je odmeval še preko meja Slovenije, saj čestitke niso prihajale le iz Slovenije, ampak tudi iz sosednje Hrvaške. Televizija Slovenija je koncert posnela, ogledate si ga lahko v ponedeljek 10. oktobra zvečer.

Pred vrati so že novi projekti in koncerti, saj prihodnje leto Adoramus praznuje 30. obletnico delovanja. Že 8. oktobra pa boste zbor lahko slišali tudi na koncertu z naslovom Cantabile iz novega sveta ob obletnici Simfoničnega orkestra Cantabile, s katerim zbor redno sodeluje. V športni dvorani v Logatcu se bodo orkestru poleg Adoramusa pridružili še trije mešani pevski zbori, priznani tenorist Janez Lotrič, sopranistka Mojca Bitenc ter Severa in Gal Gjurin. Obljubljajo torej pester večer – od klasike do jazza. E.G.

Foto: Hrvoje Đurković

adoramus-dalmacija-1

adoramus-dalmacija-4

adoramus-dalmacija-2

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja