Obvestilo

Utrinki z razstave Likovne sekcije Leon Koporc KUD-a UKC in MF

Dom Marije in Marte in Župnija Dolnji Logatec sta v četrtek, 13. septembra, vabila na odprtje razstave del članov Likovne sekcije Leon Koporc Kulturno-umetniškega društva Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher. »Likovno ustvarjanje nas sprošča, nas bogati, ker pa s svojimi deli opremljamo tudi prostore zdravstvenih ustanov, obiskovalci, pacienti pri občudovanju le teh malce pozabijo na svoje težave,« je med drugim povedala predsednica Zvonka Zupanič Slavec. Na kratko je spregovorila o delu sekcije in o tokratnih razstavljavcih. Okrog štirideset jih je, med njimi  tudi  člani Društva likovnikov Logatec: Marija Strnad, Jože Matjašec, Petar Lazarević in Janez Ovsec.

Razstavo je odprla in še pred tem nekaj besed namenila avtorjem slik, ki tokrat bogatijo Jožefovo dvorano, likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn: «Za čisto vsakega bi lahko našla besedo pohvale, večino poznam od prejšnjih razstav in opažam napredek na vsaki naslednji. Vaša dela predstavljajo radost, veselje in tudi ljubezen, ki se kaže v njih, pa naj gre za tihožitje, ki pomladno brsti v razkošju cvetlične kompozicije ali pa sliko godbenikov, ki veselo korakajo v ritmu koračnice …«

Skozi program je občestvo vodila vodja ZNO Doma Marije in Marte Leonida Župančič. Na odprtju smo uživali tudi ob poslušanju Ave Marije (Gounod-Bach) in skladbe Ajda in klarinet avtorja Marjana Grdadolnika. Ob profesorju M. Grdadolniku je nastopil še učenec Glasbene šole Logatec, klarinetist Urban Fir. Razstava je odprta do konca meseca vinotoka, zato lepo vabljeni na ogled.

Besedilo in foto; Brane Pevec

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja