Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V Cerknici korak bliže k izgradnji skate steze in fitnes centra na prostem

Župan Marko Rupar in predsednik uprave družbe Lesnina MG oprema Boštjan Mencinger sta danes podpisala pogodbo o začetku gradnje novih športnih objektov, ki bodo omogočili nadaljnji razvoj športno-rekreacijskega udejstvovanja posameznikov vseh generacij.

Cerknica – V neposredni bližini Centra starejših, ob Cerkniščici, bodo do začetka naslednjega šolskega leta – župan Rupar pa se nadeja še poprejšnjega zaključka del – zgradili rolkarski poligon s sedmimi in fitnes na prostem z osmimi napravami z zunanjo ureditvijo in izvedbo pešpoti, površin za kolesa in pitnikom.

»Pogodba bo pripomogla k športnemu udejstvovanju v občini, kjer se, kot je znano, že leta srečujemo s pomanjkanjem športnih površin, tako pokritih kot nepokritih za izvedbo športne vzgoje, rekreacije, za delovanje športnih klubov in društev,« je dejal župan Rupar. »To spoznanje je v zadnjih letih že vodilo Občino Cerknica, da se je lotila več investicijsko-adaptacijskih del v obstoječi infrastrukturi.« Spomnimo, da smo ravno pred kratkim  poročali o podpisu pogodbe za začetek izgradnje športne dvorane na Rakeku.

Mladi rolkarji z ulic in cest na stezo

Fitnes bo po županovih besedah primeren za ljudi vseh starosti, tam se bodo lahko ogrevali nogometaši, skate park pa bo mlade rolkarje spravil z ulic in cest na varnejše območje in pripomogel k razvoju te razmeroma nove športne panoge.  Obseg uporabne športne površine v Cerknici se bo z novo pridobitvijo povečal za 500 kvadratnih metrov.

Celotna vrednost projekta je skoraj 154 000 evrov z upoštevanim DDV. Fundacija za šport naj bi k temu znesku prispevala 39 000 eur, saj se je Občina Cerknica prijavila na razpis za sofinanciranje novogradnje v športne objekte.

Nadaljevanje tega parka bo po županovih besedah poligon za pse, ki bo zrasel blizu nogometnega igrišča in bo primeren tudi za tekmovanja.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja