Obvestilo

V Cerknici odprli nove prostore območnega združenja Rdečega križa

Na Partizanski 2a, stavbi, ki jo je cerkniška občina kupila že pred časom, so včeraj slovesno odprli nove poslovne prostore Rdečega križa, Območnega združenja Cerknica – Loška dolina – Bloke. Iz starih prostorov so se morali namreč lani decembra nemudoma izseliti.

»Občina je nemudoma ukrepala, tako da niso bili niti en dan brezdomci,« je na odprtju med drugim povedal cerkniški župan Marko Rupar. Prostore je bilo treba nekoliko obnoviti, rdeči križ bo v tej stavbi dobil tudi ustrezno veliko skladišče za prehranske izdelke. Višina investicije zaenkrat še ni znana, pravi župan in dodaja, da bo v tej stavbi med drugim svoje prostore dobil tudi podjetniški inkubator.

Kot je povedala Nina Kolarič, sekretarka RK Slovenija, Območnega združenja Cerknica-Loška dolina-Bloke, so novi prostori za rdeči križ izjemno pomembna pridobitev, ki bo omogočila izvedbo programov. »Trenutno so aktualna letovanja,« dodaja Kolaričeva.

Na območnem združenju RK, kjer sta redno zaposleni dve osebi, ena pa dela na projektu, 120 prostovoljcev pa je duša in srce organizacije,  imajo trenutno prek 300 stalnih uporabnikov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja