Obvestilo

V Cerknici podelili nagrade in priznanja Frana Gerbiča

Zveza slovenskih glasbenih šol  podeljuje nagrade Frana Gerbiča, enega najpomembnejših skladateljskih osebnosti v drugi polovici devetnajstega stoletja in v začetku dvajsetega stoletja. Največ tri nagrade se podeljujejo za večletno nadpovprečno uspešno delo na področju glasbenega izobraževanja. Podeljevanje nagrad je vsako leto v aprilu v Cerknici, kjer je bil Fran Gerbič rojen.

Slavnostna prireditev je potekala v Kulturnem dimu Cerknica ob prisotnosti župana Občine Cerknica Marka Ruparja, medtem ko je bil slavnostni govornik dr. Kristijan Musek Lešnik, predsednik Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje. Komisija za podeljevanje nagrad in priznanj Frana Gerbiča pod vodstvom Metke Podpečan je letos priznanja podelila violinistu Đorđz Beraku, trobentaču Igorju Matkoviču, harmonikarju Tomažu Cilenšku, profesorici nauka o glasbi, solfeggia in klavirja Petri Slak in flavtistki Suzani Furlan Mitev. Dobitnika nagrad Frana Gerbiča sta muzikologinja, glasbena pedagoginja in skladateljica Olga Ulokina ter učitelj harmonike na umetniški gimnaziji v Mariboru Andrej Lorber.

Koncertni program so pripravili nagrajenci 51. TEMSIG in 15. BALTEK v letu 2022 iz Glasbene šole Celje, Glasbene šole Rakovnik, Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in Akademije za glasbo Ljubljana.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja