Obvestilo

VIDEO: V Cerknici predlog za manj modrih parkirišč

modracona-redarjiCerknica – V Cerknici so v letu 2015 uvedli modre parkirne cone, saj je bil po mnenju župana Marka Ruparja že skrajni čas, da se v tej smeri nekaj spremeni. Občina je modre cone uvedla z namenom, da  zagotoviti možnost večje izkoriščenosti brezplačne uporabe parkirišč, kar pomeni tudi možnost koriščenja več uporabnikov istega prostora dnevno. Po nekaj mesecih od ovedbe novega režima se je v Cerknici pojavil uradni predlog za zmanjšanje števila modro označenih parkirišč.

Župan je ob uvedbi novega režima pojasnil, da so bile pred tem zaznane težave s celodnevno zasedenimi parkirišči, še posebej na območjih, kjer bi potrebovali parkirišča v kratkotrajne namene. Po spremembi parkirnega režima večina parkirišč v Cerknici, še posebej v samem centru, spada v modro cono. Naj poudarimo, da modra cona v Cerknici, za razliko od nekaterih drugih občin, še vedno omogoča brezplačno parkiranje, ki je med delovniki (med 5. in 17. uro) časovno omejeno na največ dve uri parkiranja hkrati. Začetni čas parkiranja je treba zato na vidnem mestu v avtomobilu označevati s parkirno uro oz. na kakšen drugačen podoben način. Po preteku časovnega obdobja je dovoljeno postopek tudi ponavljati, kar praktično omogoča tudi večurno parkiranje na istem modrem parkirišču.

Mnogi Cerkničani so, ne glede na dobre namene, imeli ob uvedbi številne pomisleke o novem parkirnem režimu in nekateri se še vedno le stežka privajajo nanj. Drugi pa so novost sprejeli z navdušenjem – veseli jih, da parkiranje ostaja brezplačno in da že eno parkirno mesto sedaj lažje omogoča izmenično parkiranje številnim.

Kljub temu, mnogi občani ocenjujejo, da številna modro označena mesta samevajo in ostajajo prazna. To je tudi mnenje Bogdana Zevnika, cerkniškega občinskega svetnika SLS, ki je na zadnji seji občinskega sveta predlagal, da se nekatera modro označena parkirišča izvzame iz modre cone ter se jih ponovno prevrednoti v navadna – belo obarvana parkirišča – brez časovnih omejitev.

Več v videoposnetku:

Miha Belca

Ne spreglejte

Baletniki napolnili tako cerkniški kot postojnski kulturni dom

V 18. letu delovanja je Baletno društvo Postojna predstavilo letno produkcijo Morsko kraljestvo. Na zadnjo …

One comment

  1. Me zanima če bi bil g. Bogdan še takega mišljenja če bi imel pred svojo hišo stalno zaparkirane avtomobile tako da ti ne morejo dostaviti stvari z tovornim vozilom ( npr. kurilno olje) ker ni možno zaviti v dvorišče ker so avtomobili parkirani, da s svojimi vlečnimi vozili ne prideš v dvorišče ( traktor z priključkom) ali da ti zaradi parkiranih vozil uslužbencev nekaterih podjetij dostavni tovornjak poškoduje žlebove na strehi ali celo streho. Prvo naj določena podjetja v centru uredijo svoja parkirna mesta za zaposlene.
    Lp.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja