Obvestilo

V Cerknici se s festivalom Kon’c avgusta poslavljajo od poletja

Festival bo filmsko in naravoslovno obarvan in bo trajal vse do 29. avgusta ter napovedal sezono Kulturnega doma Cerknica.

Kulturni dom Cerknica namreč deluje v okviru javnega zavoda Notranjski regijski park, izvedbo festivala pa deloma omogoča projekt Life NaturaViva.  Na cerkniškem Taboru je festival sinoči odprl film Zadnji ledeni lovci nedavno preminulega dokumentarista Jureta Breceljnika. Gre za zgodbo inuitskih lovcev na redko poseljenih obalah vzhodne Grenlandije in na trk tradicionalne skupnosti in sodobnosti. Sledil je prikaz  izbora animiranih filmov Mitje Mančka v družbi avtorja.

Najmlajši obiskovalci so danes vabljeni na delavnico risanja in pisanja z naravnimi barvili v izvedbi društva Smetumet. Temu bo zvečer sledila projekcija dokumentarca Nori dnevi Damiana Nenadića o odnosu družbe do drugačnih in o uporabi farmakoloških sredstev za nasilno normalizacijo vsakršnih odstopanj. Večer se bo zaključil s projekcijo večkrat nagrajenega filma Playing men slovenskega dokumentarista Matjaža Ivanišina.

V nedeljo bo na Taboru zaigral ulični swingovski bend Počeni škafi, pokazali bodo film Mesto svetlobe o sobivanju človeka, narave in tovarne v Šaleški dolini, kot  presenečenje pa bodo predvajali dokumentarni film Risova pot v sodelovanju z LIFE Lynx. Film je poklon peščici lovcev in gozdarjev, ki so s svojim entuziazmom omogočili, da ris še vedno živi v slovenskih gozdovih.

Sredi tedna se bo dogajanje preselilo v Kulturni dom Cerknica in na ploščad pred njim. Frances Sander in Dmitri Berzon bosta izvedla delavnico digitalnega risanja – Tagtool, ki na  festivalu Plavajoči grad vsako leto oživita grad Snežnik. Podobno bosta naredila s pročeljem Kulturnega doma Cerknica, in sicer ob glasbeni spremljavi pevcev Studia Voice up, Voice up banda in Big banda Cerknica.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Cerkniško jezero (arhiv NzN)

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja