Obvestilo

V DS Smith cenijo vsakega posameznika in njegovo družino

V podjetju DS Smith Slovenija, obrat Logatec, so v  soboto uspešno izvedli družinski dan, ki se ga je udeležilo približno 200 zaposlenih in njihovih družinskih članov. Srečanje je bilo obarvano s številnimi aktivnostmi, s katerimi so želeli svet DS Smitha približati tudi družinam zaposlenih.

 Vodja obrata DS Smith Logatec Lovro Hren, ki je v pozdravnem nagovoru med drugim dejal:  »Naše delo je sestavni del našega življenja, a nikoli ne smemo pozabiti, da je družina tisto temeljno zatočišče, ki nas osrečuje. V DS Smithu se zavedamo tega in stremimo k zagotavljanju ravnovesja med delom in družinskim življenjem. Z današnjim dnem smo želeli pokazati, da je DS Smith več kot le podjetje: je skupnost, v kateri cenimo vsakega posameznika in njegovo družino.«

Animacija za otroke in ogled proizvodnje

V animacijskem kotičku za otroke so bili najmlajši deležni kreativnih delavnic. Med drugim so izrezovali kartonska letala, ustvarjali kartonaste hišice za punčke in barvali raznovrstne pobarvanke. Kartonsko drevo DS Smith so otroci z veseljem okrasili s pobarvanimi listi in sadeži, na katera so lahko zapisali tudi osebna posvetila. Lahko so igrali šah na velikanskem polju s kartonskimi figurami, se pomerili v metanju kartonskih obročkov na palico ali pa na zelenem travniku pred tovarno uživali v nogometnih igrah, saj smo postavili dve nogometni igrišči. Za tehnične navdušence so bili ena izmed osrednjih točk dneva vodeni ogledi proizvodnje, kjer so obiskovalci lahko spoznali delovanje posameznih strojev in si ogledali izdelke, ki jih ti stroji izdelujejo.

Strojniki in električarji trenutno najbolj zaželeni

»Odziv je presegel naša pričakovanja, saj se je na dogodku zbralo vsaj 200 obiskovalcev,« je dejal sogovornik. Po njegovih besedah je starostna struktura zaposlenih mešana, trudijo pa se pridobiti tudi mlajši kader, ki jih starejši zaposleni uvajajo. »Omogočamo izobraževanje in napredovanje. Trenutno iščemo predvsem strojnike in električarje, pripravljeni pa smo motiviran kader tudi sami izobraziti v smeri, ki jo potrebujemo,« pove sogovornik.

O podjetju

DS Smith je vodilno svetovno podjetje na področju proizvodnje inovativne in trajnostne kartonske in papirne embalaže. Ponašamo se s svojimi izjemno visokimi trajnostnimi cilji  in stalnim prizadevanjem za skrb za svoje zaposlene. V tem duhu želimo vrednote trajnosti prenašati tudi na mlajše generacije, družine zaposlenih in širšo skupnost, in s tem krepiti zavest o pomenu okoljske odgovornosti in trajnostnega razvoja. Družinski dan je odraz naše želje po širjenju teh vrednot in poudarjanju pomembnosti družbene odgovornosti ter aktivnega vključevanja v lokalno skupnost. To je priložnost, da si z zaposlenimi in njihovimi družinami izmenjamo izkušnje, se zabavamo, povežemo in skupaj gradimo boljšo prihodnost.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv DS Smith in Tjaša Zupančič

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja