Obvestilo

V Hiši Sadeži družbe Logatec zaznamovali tretjo obletnico

Pod okriljem Slovenske filantropije je februarja 2017 zaživel medgeneracijski center Hiša Sadeži družbe Logatec. Prostor je našel v prostorih bivše pošte v Gornjem Logatcu, lani pa so se preselili v nove  prostore, pravzaprav samo čez cesto v Staro osnovno šolo. Tretjo obletnico so obeležili z dnevom odprtih vrat in torto, ki so jo prostovoljke pod budnim očesom Klare Žigon spekle dan prej.

Tistega dne so v Hišo Sadežev družbe prišli pripadniki vseh generacij – sedemmesečnega dojenčka je mamica prenesla čez prag, najstarejši, ki  je prestopil prag Hiše pa je nesel že sedem križev. Čeprav ga ocenjujejo kot težak jezik, mladim, ki že tako poleg materinega jezika dobro obvladajo angleščino, pa tudi slovenščina kmalu postane domača, še zlasti po jezikovnih urah v Hiši. »Ne samo, da bodo lutke sami izdelali, tudi vsebino igre, katero bodo  predstavili mamicam ob njihovem dnevu, so si izmislili sami,« je pojasnila  Alenka Smolčnik, ki je vodila delavnico izdelovanja lutk za otroke.

»Po treh letih delovanja Sadežev družbe, lahko povem, da smo med Logatčani kar dobro sprejeti, kar se kaže tudi v dobri obiskanosti. Za določene aktivnosti se morajo udeleženci prej prijaviti, da lahko zberemo količino materiala, ki ga pri tem potrebujemo, pa tudi skupine naj ne bi bile preštevilčne. Obiskujejo nas tudi begunci iz namestitvenega centra Logatec, predvsem njihovi otroci se lepo vključujejo v dejavnosti, tudi starejši, ki so izdelali klopi in mize na dvorišču,« je povedala koordinatorica aktivnosti Saša Musec Čuk, in dodala, da so tudi med zimskimi počitnicami za mlade organizirali številne brezplačne aktivnosti.

Delovanje Hiše financira Slovenska filantropija, deloma pa tudi Občina Logatec. Zaželeni so prostovoljni prispevki občanov,tudi tako, da se jim nameni del dohodnine.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja