Obvestilo

V Hlevišah voda ne bo več odnašala ceste

Konec tega tedna so v Hlevišah pri Logatcu, v Krajevni skupnosti Vrh Svetih Treh Kraljev,  slovesno odprli obnovljeni odsek ceste med Hlevišami in Dolino, ki ga je ob zadnjih poplavah kar trikrat uničila voda.

»Vesel sem, da nam je uspelo asfaltirati dober kilometer te ceste, saj bi nam sicer lahko odneslo kar dva mostova,« je ob odprtju dejal logaški župan Berto Menard. Investicija, vredna 270 tisoč evrov, je bila precejšen zalogaj tudi za občinski proračun, a je bila, kot je poudaril župan, nujna, krajani pa so nanjo čakali kar 20 let. »Naj cesta povezuje ljudi,« je dejal župan.

Predsednik Krajevne skupnosti Vrh Svetih Treh Kraljev Boštjan Mivšek (na sliki) je v svojem nagovoru povedal, da gre za prvo pridobitev krajevne skupnosti  v tem mandatu, naslednji zgodovinski projekt pa bo izgradnja prve faze vodovodne napeljave, ki bo vodovod  pripeljala tudi v nekatere domačije, ki je doslej niso imele.

VSTK-cesta1

Novi cestni odsek je blagoslovil župnik Janez Petrič, trak pa so prerezali župan Menard, predsednik KS Mivšek in najstarejša prisotna krajanka. (na vodilni sliki)

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

VSTK-cesta3

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja