Obvestilo

V izpostavo azilnega doma v Logatcu je prispela prva skupina beguncev

Ker na Ministrstvu RS za notranje zadeve od februarja letos beležijo povečanje števila vloženih prošenj za mednarodno zaščito in s tem tudi povečanje števila nastanjenih prosilcev za mednarodno zaščito v azilnem domu, je bilo potrebno aktivirati kontingenten načrt.

Občinski svet je podprl namestitev družin v azilnem centru v Logatcu

Vlada Republike Slovenije je, kot smo že poročali v prispevku Logatec bo sprejel begunce, 22. februarja 2016 določila izpostave azilnega doma, med drugim tudi Izobraževalni center za zaščito in reševanje v Logatcu na območju nekdanje vojašnice v Blekovi vasi. Po prvotnih burnih reakcijah občanov, predvsem zaradi pomanjkljivega obveščanja, so se strasti pomirile, logaški občinski svet pa je na izredni seji dal zeleno luč za namestitev izključno družin v omenjenem centru.

V Logatec prispelo 5 družin

Glede na dogovor, da se občino obvesti o vzpostavitvi izpostave, je ministrstvo za notranje zadeve sporočilo, da so 7. marca 2016 pričeli z vzpostavitvijo izpostave azilnega doma v Logatcu, kjer so nastanili skupno pet družin (23 oseb).

Ne spreglejte

Park vojaške zgodovine izdal katalog Enigma – skrivnostno zakulisje vojne

Poleg priprave privlačnih muzejskih vsebin predstavljata pomemben segment vsakdana  v Parku vojaške zgodovine tudi intenzivno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja