Obvestilo

V Kamniku o NMP: so v ozadju interesi politike in lobijev?

Kljub temu da je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ves čas zagotavljala, da se bodo v prehodnem obdobju za izvajanje Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči odpravile morebitne težave pri izvajanju, tudi na podlagi analiz dispečerske službe, pa ji občine in zdravstveni delavci po zdravstvenih domovih ne verjamejo in ne pristajajo na namere ministrstva.

Minulo  sredo so na povabilo kamniškega župana Marjana Šarca v Kamniku pripravili posvet, ki se ga je udeležilo 50 županov in predstavnikov zdravstvenih domov, med njimi tudi iz Logatca, Loške doline, Blok ter Cerknice. 

Na srečanju so udeleženci izpostavili problematiko prvih posredovalcev, podaljšanje dostopnega časa, ukinitev 24- urne zdravnikove prisotnosti ter dolgoletna vlaganja v zdravstvene domove.

Glede na vse slišano so potegnili sklep, da se v kratkem ustanovi Skupina za zaščito NMP, ki bo da podoben posvet pripravila še v Ljubljani. Župani so se zavzeli, da bodo ob prihajajočem dnevu državnosti svoje občanke in občane opozorili na problematiko reorganizacije in jih pozvali, da od pristojnih zahtevajo pravico do čim boljše zdravstvene oskrbe.

Kot je za spletni portal Novice z Notranjske povedal župan Občine Cerknica Marko Rupar (na sliki), so na srečanju tudi sklenili, da bodo naredili vse, da pravilnik v tej obliki ne bi bil sprejet. Glede na to, da ministrstvo ne pristaja na predloge občin in zdravstvenih domov, namreč ocenjujejo, da gre v ozadju morda celo za politične mahinacije in interese lobijev.

 Maruša Opeka

Foto: kamnik.si

Kamnik-Rupar

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja