Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V Kobilarni Lipica jutri na ogled več kot sto starodobnih vozil

Člani kluba Balilla bodo obiskovalcem Lipice z veseljem predstavili svoje jeklene konjiče častitljive starosti

Jutri, 3. septembra, med 13. in 16. uro si bodo lahko obiskovalci Kobilarne Lipica na osrednjem lipiškem parkirišču ogledali več kot sto zanimivih starodobnih vozil. Predstavili jih bodo njihovi vozniki, člani Primorskega kluba ljubiteljev starih motornih vozil Balilla, ki so izbrali Kobilarno Lipica –  eno najvidnejših slovenskih turističnih destinacij – za cilj svojega jubilejnega, 25. srečanja starodobnih vozil Kras – Brkini.

Srečanje se bo začelo ob 8. uri v Sežani, nadaljevalo se bo s panoramsko vožnjo do Dutovelj, Komna, Kobjeglave, Štanjela, Štorij in Kobilarne Lipica. Na osrednjem parkirišču v Lipici bodo med 13. in 16. uro na ogled številni zanimivi in redki avtomobili. Najstarejši med njimi bo ford model A, izdelan leta 1930, ki je že dopolnil častitljivih 86 let, veliko pozornosti pa bodo pritegnili tudi ford model v8 letnika 1934, fiat topolino letnika 1936 in fiat balilla letnika 1934.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vreme bo voznikom zelo naklonjeno, zato se bo na 50 kilometrov dolgo panoramsko vožnjo po Krasu podalo tudi mnogo voznikov cabrioletov in motornih koles. Tako se bo čreda Kobilarne Lipica na ta dan povečala za lepo število »jeklenih konjičkov«.

Ker je klub Balilla drugi najstarejši slovenski klub ljubiteljev starih motornih vozil, njegovi člani na jubilejnem 25. srečanju pričakujejo rekordno udeležbo.

Svoje starodobnike bodo z veseljem predstavili obiskovalcem Kobilarne Lipica. Podali pa se bodo tudi na ogled kobilarne, pobližje spoznali njene bele lipicance in si vzeli čas za prijetno druženje v hotelu Maestoso. Prav posebno doživetje zanje bo vožnja v Lipico, ob pogledu na čredo lipicanskih kobil z žrebeti, ki vedno znova navduši voznike.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja