Obvestilo

V Kovinoplastiki ne bo drastičnega odpuščanja

V Kovinoplastiki ne bo drastičnega odpuščanja

»Proces odpuščanja in zaposlovanja je še živ, gre za prilagajanje delovnemu procesu,« je na vprašanje, ali bi januarja prihodnje leto utegnilo v Kovinoplastiki Lož priti do večjega odpuščanja, pojasnil predsednik uprave Peter Nelec.

Po njegovih besedah so se morali  zaključku pogodbe prilagoditi, vendar ne zgolj z odpuščanjem, saj so v zadnjih pol leta zaposlovali tako na vodilnih delovnih mestih kot tudi v prodaji in v tujini.

»S kupci smo se novembra in decembra uspeli dogovoriti za nadaljevanje posla,« pravi Nelec, zato večjega odpuščanja ni bilo in ga tudi ne pričakuje.

Župan Loške doline Janez Komidar, ki dogajanje v največjem zaposlovalcu v občini zavzeto spremlja, pravi: »Kovinoplastike take, kot je, nikoli ne bo mogoče prodati. Kazalo bi razlisliti o prodaji po delih.«

Poleg proizvodnje okovij v Kovinoplastiki Lož izdelujejo še orodja za avtomobilsko in pohištveno industrijo ter industrijo bele tehnike. V družbi izvajajo tudi program inox. Ta med drugim vključuje proizvodnjo pomivalnih korit in izdelkov za opremo kuhinj.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja