Obvestilo

V Loško dolino se vrača optimizem

Kovinoplastiki Lož, ki jo je leta 2012 močno prizadela odpoved naročil ključnega partnerja iz Nemčije, družbe Roto, potem pa so prihodke in dobiček oklestili še žled in poplave, se po več mesecih, ko je bila proizvodnja ohromljena, obetajo boljši časi, kar je tudi dober obet za 900 delavcev, zaposlenih v skupini.

Po besedah predsednika uprave Petra Nelca je namreč družbi uspelo vrniti velik del najetih posojil, lansko leto pa so zaključili z 880 tisoč evri dobička iz poslovanja, medtem ko je čisti dobiček znašal 51 tisoč evrov. V letošnjem letu po besedah predsednika uprave poslujejo stabilno in že načrtujejo tudi nov investicijski cikel.

Letos načrtujejo naložbe v novo halo in strojni park za proizvodnjo orodja, v nove izdelke in širitev trgov v tujini, na katerih Kovinoplastika Lož proda okoli 80 odstotkov vseh proizvodov. Kovinoplastika v zadnjem letu uspešno osvaja francoski trg, kljub krizi in nestabilnemu rublju pa še vedno solidno poslujejo tudi v Rusiji. »Za ključni uspeh po prekinitvi poslovanja z Rotom šteje uspešen zagon lastne blagovne znamke okovja Arx.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja