Obvestilo

V Logatcu konec tedna sprejemali begunce, pripravljeni tudi za naprej

Ob povečanemu številu beguncev na slovensko-hrvaški meji in sporočilu, naj bi se naposled napolnili tudi namestitveni center za begunce v ICZR Logatec, so se že v petek 18.  septembra, in v soboto 19. septembra  popoldan, sešli vodstvo operativnega dela štaba Civilne zaščite in logistična podpora, da bi se čim učinkoviteje pripravili na prihod beguncev.

Kot je bil v soboto dopoldne obveščen stab CZ, je v popoldanskih urah v Logatec iz Postojne in Brežic prispelo do sto oseb, ki so jih namestili v ICZR Logatec.

“Ves večer in del noči s sobote na nedeljo smo s prostovoljkami OZRK Logatec in tabornikov Rod Srnjak popisovali in dostavljali oblačila in obutev tega potrebnim beguncem ter jim ponudili obroke hrane. Ekipa za logistiko in podporo – taborniki in Klub logaških študentov – so usmerili v pomoč pri dodatnih pripravah za opremljanje nastanitvenih zmogljivosti v ICZR Logatec. Iz skladišča CZ so dostavili 200 jogi-odej za potrebe beguncev. Enake dejavnosti so se nadaljevale vso nedeljo do 3. ure zjutraj,” sporočajo z logaške CZ.

Predstavniki Civilne zaščite so beguncem razdelili načrte poti do železniške postaje in vozne rede vlakov. Sobotna skupina beguncev, pretežno družin, je že v nedeljo zjutraj zapustila Logatec, v ponedeljek dopoldan pa občino zapuščajo tudi begunci, ki so prispeli v nedeljo.

Logaški štab CZ v naslednjih dneh predvideva kroženje ekip za logistično podporo, pri čemer bodo sodelovali tudi stavti, taborniki, člani društva vremenarjev in Kluba logaških študentov in bolničarji OZRK. Vodenje bodo opravljali pripadniki vodilnih struktur CZ, skupaj s predstavnikom URSZR pa bodo izvajali tudi nočno dežurstvo, še sporočajo iz Logatca. /B. M. K./

Foto: Blaž Korenč

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja