Obvestilo

V Logatcu mobilni na kolesih

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je v Logatcu včeraj potekal športni dan, ki so se ga na kolesih skupaj s tukajšnjimi osnovnošolci in učitelji  udeležili tudi člani ZŠAM, policisti, občinski inšpektor.

Kolesarska karavana je izpred osnovnih šol Tabor in  8 talcev krenila že v jutranjih urah,po obveznem pregledu koles in uvodnih pojasnilih spremstva. Kolesarili so po ulicah Logatca, kjer sta policist Blaž Alič (na vodilni fotografiji desno) in občinski redar Jure Plečnik (na vodilni fotografiji na sredini) otrokom tudi na samem terenu (v prometu) razložila nevarne situacije, praktično pa so prikazali tudi varno vožnjo s kolesom po najbolj prometnih ulicah. »Občinsko redarstvo Občine Logatec veliko pozornosti namenja predvsem preventivi in vzgoji v cestnem prometu, ki je nedvomno velika dodana vrednost za naše bodoče generacije, čeprav ni v statistiki nikjer zabeležena, cilj le-te pa je dvigniti nivo prometne kulture pri vseh bodočih udeležencih v prometu,« je poudaril inšpektor Plečnik.

ETM Logatec

Učenci obeh omenjenih šol so se dopoldne srečali pred logaškim Narodnim domom, kjer so se pomerili na poligonu, medtem ko so svoj program športnega dne na kolesih opravili tudi v OŠ Rovte.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja