Obvestilo

V Logatcu nocoj nov protest proti ukinitvi NMP

Glas proti predlaganemu pravilniku o nujni medicinski pomoči so dvignili tudi logaški obrtniki, ki danes zvečer sklicujejo javno sejo upravnega odbora,  na katero so poleg podjetnikov in župana povabili tudi predstavnike ministrstva za zdravje, reševalnih služb in občane.

Po omenjenem pravilniku bi namreč Logatec spadal pod satelitski urgentni center Postojna,  čemur zaposleni v tukajšnjem Zdravstvenem domu nasprotujejo, pri zahtevah po ohranitvi NMP, ki v Logatcu, kot poudarjajo, dobro deluje, pa jih podpira tudi vodstvo občine.

Če bi obveljal sporni pravilnik, bi se pot za bolnike iz Logatca podaljšala kar za 90 kilometrov. “Naše bolnike bi vozili v Postojno in od tam v Ljubljano, kar se nam zdi nesprejemljivo,” je na nedavnem srečanju z župani Vrhnike, Borovnice in Log-Dragomerja ter direktorji logaškega in vrhniškega zdravstvenega doma  opozoril Menard.

V logaškem zdravstvenem domu so prepričani, da trenutna organizacija dela NMP že ustreza opredelitvam satelitskega urgentnega centra iz osnutka pravilnika o službi NMP, za postavitev centra imajo že ta trenutek kadre, znanje in potrebno opremo, tukajšnji satelitski urgentni center pa lahko zagotovi 20-minutni dostopni čas do akutno obolelih.

Pred nocojšnjo javno sejo območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec apelira na resorno ministrstvo za zdravje, da nujna medicinska pomoč (NMP) ostane v občini Logatec in še naprej omogoča pravočasno reševanje življenj vseh prebivalcev logaške občine. To pomeni, da se ohrani nujna medicinska pomoč z zdravnikom v Logatcu 24 ur na dan in zahtevamo umik predloga Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči iz javne obravnave.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja