Obvestilo

V Logatcu ozaveščali pešce – NOVE SLIKE!

V okviru tedenske akcije Agencije RS za varnost prometa Bodi viden – Bodi previden so danes tudi v Logatcu delili odsevnike za večjo vidnost in varnost pešcev, najbolj ranljive kategorije udeležencev v prometu. Prenekateri mimoidoči je kljub dežju postal pred stojnico in prisluhnil  svarilom organizatorjev.

Logatec – Akcija se je začela ob 17.00, tik pred mrakom, ki ni zaveznik pešcev v prometu. Kot je povedal Blaž Alič, vodja policijskega okoliša Logatec, so se za organizacijo dogodka odločili z namenom, da logaško javnost ozavestijo, kako se mora pešec gibati v prometu.

Organizatorji akcije so Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Logatec kot nosilec akcije, Policija, Združenje šoferjev in avtomehanikov Logatec in mestno redarstvo, njihovi predstavniki pa so se v treh skupinah razdelili po občini in mimoidoče opremljali z odsevniki in potrebnimi informacijami.

Slovenija ima, kar zadeva pešce, zaskrbljujočo statistiko. »Ta statistika v Logatcu ni tako črna, se pa vsakih nekaj let zgodi kaka prometna nesreča, v kateri je ali so udeleženi pešci, vendar se s tem ne smemo sprijazniti v smislu, da ne bi skušali preprečiti,« pojasnjuje Alič. Po njegovih besedah so črne točke v Logatcu križišče med Nikolajevim trgom, zdravstvenim domom, osnovno in glasbeno šolo ter cerkvijo, zaradi konfiguracije ceste tudi križišče na Jački s priključkom, ki je kot tako zasnovano neposrečeno, in Tržaška cesta, kjer morajo biti pešci zaradi gostega prometa še posebej previdni.

Kot pravi sogovornik bodo v letošnjem letu v Logatcu izpeljali še kakšno podobno akcijo ozaveščanja o varnosti v prometu, saj v občini velik pomen pripisujejo prav preventivi.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič,  Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja