Obvestilo

V Logatcu podelili priznanja zlatim maturantom

Kar sedem logaških zlatih maturantk in maturantov je v tem šolskem letu iz srednješolskih sedlo v univerzitetne predavalnice. Gre za nekdanje dijake, ki predstavljajo intelektualni cvet mladih, saj so na splošni in poklicni maturi dosegli najvišje število točk. Knjižnica Logatec in župan Berto Menard, ki je dogodek poimenoval praznik mlade inteligence, sta jih sprejela skupaj z njihovimi najbližjimi.

Poleg petih zlatih – Eva Trček, Gaja Žilavec, Nina Oblak, Tomaž Facija in Matej Urbančič – sta se v preteklem šolskem letu še posebej odlikovali Tina Šajn in Eva Pakiž, ki sta z osvojenimi vsemi možnimi točkami na maturi postali diamantni maturantki. Tina je ljubiteljica besedne umetnosti in bo študij nadaljevala na filozofski fakulteti, smer slovenistika in primerjalna književnost, Eva pa se navdušuje nad ekonomsko znanostjo, zmagovalka številnih tekmovanj iz računovodstva bo študij nadaljevala na ekonomski fakulteti v Ljubljani.  Po njunem mnenju je ključ do uspeha sprotno in  trdo delo, strinjata pa se, da je znanje vrednota.

Zlate maturante je nagovorila mlada industrijska oblikovalka Veronika Rožmanc, ki je oblikovala zdaj že slavnega OLI-ja – kita, ki je šotor, zatočišče, ležišče – skratka otroški izdelek z dušo. Po njenem mnenju slovensko poslovno okolje je in ni dovolj prijazno do podjetnikov. »Slovenci bi radi marsikaj kupili, ne bi pa odšteli veliko denarja. Ne razumejo, da ima nekaj lahko visoko ceno zaradi, denimo, posebnih materialov,« pravi Veronika, ki jo vleče tujina, predvsem Danska.

Župan Berto Menard je zlatim maturantom in tudi naj mladinski startup podjetnici podelil posebna priznanja za njihove izjemne dosežke in vsakemu med njimi namenil nekaj besed o pomembnosti in odgovornosti do poklica, ki so si ga izbrali.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Primož Godina

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja