Obvestilo

V Logatcu predstavili Program za mlade

Po različnih organiziranih institucijah za mlade v Logatcu, ki so se sčasoma druga za drugo porazgubile, je bil glas mladih v logaški občini vse močnejši, tudi s strani občinskega sveta, ki je v tem mandatu pridobil številne mlade člane. Pobudniki Programa za mlade s Petro Rančov, mlado učiteljico, na čelu, je naletel na odprta ušesa tudi pri logaškem županu Bertu Menardu, ki je z zadovoljstvom pospremil današnjo predstavitev te novosti.

»Naše poslanstvo je, da mladim od 10. leta naprej omogočimo, da pri nas kvalitetno preživijo svoj prosti čas in tako razvijajo različne kompetence,« je povedala vodja projekta Petra Rančov.  »Ponujamo jim raznovrsten program in prostor ter čas in znanje, ki ju imamo.« Pobudniki Programa bodo mladim prisluhnili in si želijo, da jim le-ti želje sporočijo. Organizirali bodo zanimive delavnice od ponedeljka do petka, občasno pa tudi ob koncih tedna.

Prostor imajo začasno v Klubu logaških študentov, v prihodnosti pa bodo s skupnimi močmi in tudi s podporo občine poiskali nove prostore. Mlada zagnana ekipa mladim ponuja prostor, nadzor in vsebino, ki jo oblikuje po njihovih željah in svojih znanjih.  »Poleg ekipe študentov imam veliko pomoči s strani strokovnjakov, iz vzgojnega zavoda, CSD-ja, obeh šol in občine. Skupaj bomo to pot kreirali,« pove vodja projekta.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Uroš Gutnik

 

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja