Obvestilo

Zbiranje podpisov za referendum o zaporih se je začelo

Logaška civilna iniciativa je začela zbirati podpise za razpis referenduma o umestitvi zaporov v industrijsko cono Zapolje.  In to kljub temu da je ministrstvo za pravosodje pred kratkim jasno povedalo, da objekt v Zapolju v sedanji fazi ni primeren za zapore.

TREVNOVA STAVBA1

Jelka Kožman Lorenčič, pobudnica zbiranja podpisov in prvopodpisana, je za spletni portal Novice z Notranjske povedala, da hočejo imeti zagotovilo pristojnega ministrstva, da zaporov v Logatcu tudi kdaj v prihodnosti ne bo.

Jelka-OBRAZEC   Jelka1

Potem ko so v civilni iniciativi pred dobrim mesecem dni uspeli zbrati več kot 140 potrebnih podpisov za vložitev pobude za razpis referenduma, jih zdaj potrebujejo vsaj 500. V civilni iniciativi verjamejo, da jim jih bo v mesecu dni uspelo zbrati in referendum bo.  »Vemo, da gre za veliko številko,  a iz pogovorov z ljudmi in opravljenih anket sklepamo, da večina občanov zaporom nasprotuje,« je povedala Kožman Lorenčičeva. Po njenih besedah gre za reševanje mnogo pomembnejše stvari od denarja, potrebnega za referendum.

Sogovornica zanika navedbe sporočila za javnost na občinski spletni strani, da stranka, ki je izgubila na lokalnih volitvah, z referendumom uveljavlja svoj interes. Po njenih besedah gre za to, da se nekaj naredi pošteno in se preneha metati ljudem pesek v oči.

Blanka Markovič Kocen

Foto: B. M. K., S. R.

 

Ne spreglejte

Vrh Sekirice v Logatcu bo zaplapolala največja slovenska zastava

Zastava je simbol države, v kateri živimo, in jo izobesimo iz pripadnosti, slavja, spoštovanja, ponosa, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja