Obvestilo

V Loški dolini največ za kanalizacijo in vodovod

Loški svetniki so tik pred prazniki na zadnji letošnji seji po pričakovanjih sprejeli občinski proračun, v katerem so, kot pravi župan Janez Komidar, podobno kot v preteklih letih načrtovali porabo približno 4,7 milijona evrov. Župan upa, da bodo tudi v naslednjem letu deležni delnega  sofinanciranja čezmejnih projektov IPA.

V Loški dolini bodo v letu 2016 večino denarja namenili izgradnji kanalizacije Pudob, ki se navezuje tudi na Igo vas, Kozarišče, Šmarato in Viševek. »To je najtežji finančni zalogaj za našo občino. Druga večja investicija pa je dokončanje vodovoda, ki smo ga ravnokar začeli graditi od Podgore preko Babne Police na Babno polje. Tako bomo enkrat za vselej  tudi to območje oskrbeli s kakovostno pitno vodo,« pravi Komidar, ki je prepričan, da so svetnice in svetniki prepoznali, da proračun omogoča širino v razvoju občine.

Loški župan pravi, da že vseh pet let skuša v proračunu zagotavljati sredstva na tistih projektih, ki omogočajo osnovne standarde občanom tam, kjer  do zdaj še niso bili zagotovljeni.

»Druga smer, ki bi ji želel slediti, je poudarek na delovanju medgeneracijskega centra, ki se je do sedaj pokazal kot izredno aktiven. Kot primer dobre prakse naj bi postal centralni regijski projekt medgeneracijskega središča,« dodaja Komidar.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja