Obvestilo

V Loški dolini odprli prvi invalidom prilagojeni hostel pri nas

V Podcerkvi v Loški dolini so danes slovesno odprli Youth Hostel Ars Viva, prvi invalidom na vozičkih prilagojeni namestitveni objekt v Sloveniji, ki bo postal del največje verige prenočišč po svetu pod okriljem mednarodne zveze mladinskih hostlov Hostelling International.

Stari trg pri Ložu – Odprtje hostla med drugim sodi v sklop aktivnosti ob 125-letnici organiziranega mladinskega popotništva v Sloveniji. S hostlom bo upravljal Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva.

Priložnostni kulturni program so s pesmijo začeli otroci iz vrtca Polhek iz Starega trga pri Ložu, nadaljevala pa glasbena skupina Slutnja.  Navzoče je med drugimi nagovoril predsednik Popotniškega združenja Slovenije (Hostelling International) Igor Jurišič.

Dogajanje se je  po uradnem delu preselilo v hostel, v galerijo, kjer je o razstavljenih fotografijah spregovoril  voditelj in umetnostni zgodovinar Jaka Racman. Avtorja fotografij, Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj, sta člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

V hostlu, s katerim bo upravljal Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva.  je  na voljo skupno 29 ležišč, in sicer tri dvoposteljne sobe s kopalnico, štiri dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, triposteljna soba s skupno kopalnico in dve dormi sobi s po šestimi ležišči. Na voljo je tudi štirisobni apartma s skupno 14 ležišči.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja