Obvestilo

V Loški dolini tekli in hodili za malo Žano

Stari trg pri Ložu je bil danes že deseto leto zapored prizorišče dobrodelnega pohoda in teka, udeleženci pa smo tokrat z udeležbo izkazali solidarnost z enoletno deklico Žano, ki boluje za spinalno mišično distrofijo.  Zbrana sredstva v višini 3000 evrov so na sklepni prireditvi izročili dekličinim staršem.

Stari trg pri Ložu – Podobno kot lani je bil dan po božiču, sicer še vedno prazničen oz. dela prost dan, kot naročen za izvedbo dobrodelnega pohoda  in teka na 6 oziroma 10 km  po prelepi Loški dolini. Tudi letos so se prireditve udeležili športniki vseh starosti od blizu in daleč, večinoma so to bile kar cele družine ali vsaj po nekaj članov.

Po besedah organizatorjev se je letošnje dobrodelne prireditve udeležilo približno 380 pohodnikov in tekačev, mnogi pa so plačali štartnino, ne da bi se teka ali pohoda udeležili, temveč zgolj zato, da bi staršem  pomagali pri zahtevni  in dragi oskrbi bolne deklice.

V imenu organizatorjev, ki so tudi tokrat poskrbeli za prijetno vzdušje, okrepčilo na progi in na cilju, v jedilnici Kovinoplastike, se je Tatjana Fargaš, gonilna sila loških dobrodelnih tekov, ob jubileju  zahvalila vsem, ki že celo desetletje prispevajo k prireditvi in jim izročila posebna priznanja: Gasilski zvezi Loška dolina, Občini Loška dolina, Društvu žena in deklet na podeželju Ostrnice, Kovinoplastiki Lož in družbi pooblaščenki.

Ves zbrani denar so ob zaključku prireditve izročili staršema male Žane, ki, tako kot mnogi prisotni, nista mogla skriti ganjenosti in solza sreče ob izkazani solidarnosti.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

dobrodelni-tek-ld-2016-4dobrodelni-tek-ld-2016-1dobrodelni-tek-ld-2016-2

dobrodelni-tek-ld-2016-7

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja