Obvestilo

V noči čarovnic bodo zagorele bakle

Društvo ljubiteljev Križne jame in Kmetija z nastanitvijo Tekavča ograda vabita na tradicionalni 2. pohod z baklami do gradu Šteberk

V ponedeljek, 31 .10. 2016 s pričetkom ob 18.00 uri.

Lokacija prireditve: Kmetija z nastanitvijo Tekavča ograda (Lipsenj 32)

 Po zboru na noč čarovnic na kmetiji z nastanitvijo Tekavča ograda (lipsenj 32) si bodo pohodniki na noč čarovnic prižgali bakle ter odšli v smeri zaselka Podšteberk, kjer se bomo sprehodili do izvira Štebrški obrh ter se nato povzpeli do ostankov ruševin gradu Šteberk. Ob soju bakel bodo prisluhnili zgodbi o nastanku Cerkniškega jezera, nato pa mimo hriba Drstevenik (677m) odšli do bunkerja iz Rupnikove linije. Pot bomo nadaljevali mimo izvira Žerovnščice in mlina ter žage pri ”Mekavcu”, nazaj do kmetije s nastanitvijo Tekavča ograda. Po vrnitvi se bodo pogreli za krušno pečjo ter ob skodelici čaja prisluhnili predavanju Alojza Trohe, kateri bo udeležencem pohoda ob fotografijah predstavil Križno jamo.

Pohod je lahek do srednje težak, primeren za vse starosti. Trajal bo okoli dve uri. Potrebna je primerna obutev (pohodni čevlji), udeležba na pohodu in predavanju pa je brezplačna. Pohod je omejen na 50 udeležencev.

Potrebna je predhodna najava do nedelje, 30. 10. 2016 na tel. 041-632-153 (Križna jama, Gašper) ali preko e-pošte: krizna_jama@yahoo.com.

 Pohod bo v vsakem vremenu!

Vljudno vabljeni!

Ne spreglejte

Priložnosti in ovire za razvoj jamskega turizma v občini Pivka

Krajinski park Pivška presihajoča jezera v sodelovanju z Društvom Modro nebo vabi na predavanje Mateja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja