Obvestilo

V Novi Gorici uspešno do cilja – verjetno zadnjič na “prednji pogon”

Novogoriški reli je upravičil pričakovanja o visoki zahtevnosti in odlični organizaciji. Posadka Unikatoy Raciga – Grega Premrl in Vili Ošlaj je nastopila s Peugeotom 208 v razredu dirkalnikov R2, v katerem je tudi tokrat nastopilo veliko število kakovostnih in izenačenih posadk iz Slovenije in tujine. 
Rezultatski izplen tudi tokrat ni bil v ospredju, saj je šlo šele za četrti nastop Premrla in Ošlaja s tem dirkalnikom. Kljub temu uspešen prihod na ciljno rampo ekipi nudi zadovoljstvo in dobro popotnico za sklepno fazo letošnje sezone.
V ekipi Unikatoy Racinga se nadejajo, da je bil to zadnji nastop v Peugeotu razreda R2, zdaj pa sledi prestop v še bolj atraktiven dirkalnik. Že v Novi Gorici so lahko gledalci uživali ob nastopu Andreja Jereba, ki je s Toyoto GT86 razreda R3 tokrat nastopil kot predtekmovalec. Šlo je za nekakšno “degustacijo”, kaj slovenske navdušence nad relijem čaka v prihajajočem obdobju.
Grega Premrl je po prihodu v cilj dejal: “Zadovoljen sem z uspešnim prihodom na ciljno rampo relija, a mi do optimalnih predstav in časov, s katerimi bi bil zadovoljen, seveda še manjka kilometrine. Izkušnje, ki sem jih zbral s Peugeotom, mi bodo nedvomno koristile, zdaj pa se vsi v ekipi že zelo veselimo nastopov v novem dirkalniku, ki je po prvih zbranih vtisih odličen, a bo dirkanje z “zadnjim pogonom” seveda velik izziv. Užitki za gledalce ob progi ne bi smeli izostati!”
Končni rezultat posadke Unikatoy Racinga je peto mesto v diviziji 2, osmo mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva in štirinajsto mesto v celotni konkurenci na reliju Nova Gorica.
Predzadnja preizkušnja slovenskega državnega prvenstva v reliju sledi zadnji septembrski vikend. Odpovedani Croatia Rally bo v istem terminu nadomestil 19. Rally Poreč.
Vir: Unikatoy Racing

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja