Obvestilo

V Parku Postojnska jama letos do milijontega obiskovalca

Postojna  – V Postojnski jami so ob obletnici rojstva Luke Čeča, domačina, ki je odkril notranje dele jame in hroščka drobnovratnika, 11. oktobra, presegli številko 950.000 obiskovalcev najznamenitejšega parka v Sloveniji. To pomeni, da bodo do konca leta uresničili napoved o milijonu obiskov.

V primerjavi z lani se je število obiskovalcev Parka Postojnska jama od začetka leta do 11. oktobra povečalo za 7,5 odstotka ali za nekaj več kot 66.000 gostov. Na račun izleganja jajčec človeških ribic je za 32 odstotkov večji tudi obisk Vivarija Proteus. Največ gostov prihaja iz Italije in Južne Koreje, letos pa beležijo velik porast obiska domačih gostov.

Prva deseterica

Hit sezone so poleg slovenskih še izraelski gostje. Poleg tradicionalnih nemških gostov se med najštevilčnejše  obiskovalcev uvrščajo še Poljska, Velika Britanija, ZDA in Japonska. Zadnji v deseterici so madžarski gostje, s podobno rastjo kot hrvaški gostje.

Prenovljeni Hotela Jama zaokroža celovitost turistične destinacije

Nad pričakovanji je zaživel prenovljen hotel Jama. Zadovoljni so z zasedenostjo in z odzivi. Park Postojnska jama tako s hotelom, raznovrstnimi ogledi znamenitosti in inovativnimi storitvami zaokrožuje ponudbo kot celovita turistična destinacija, ocenjujejo v Postojnski jami d.d.

Rekordno število obiskovalcev so v Postojni dosegli leta 1985,  ko je jamo obiskalo 942.245 ljudi, skupaj z drugimi znamenitostmi – Predjamskim gradom ter Pivko in Črno jamo – pa se je ta številka povzpela preko milijona.

Vir: Postojnska jama

Foto: postojnska-jama.eu
Foto: postojnska-jama.eu

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja