Obvestilo

V Parku Postojnske jame padli rekordi v obisku vseh znamenitosti

Število obiskovalcev Postojnske jame in drugih znamenitosti, ki jih ima v upravljanju podjetje Postojnska jama, je v teh dneh izjemno: samo v nedeljo so skupaj zabeležili skoraj 11.000 obiskov, od tega v Postojnski jami dobrih 6.400. Rekorden je bil tudi ponedeljek, ko je Postojnsko jamo obiskalo 6.530 gostov, vseh obiskov skupaj pa je bilo skoraj 11.500.  Skupno število obiskovalcev dosega številke iz zlatih časov, ko si je velika večina obiskovalcev ogledala le Postojnsko jamo in manjši del Predjamski grad.

Kot sporočajo iz podjetja Postojnska jama, trend enakomernega naraščanja števila obiskovalcev beležijo že vse leto, in sicer 9 do 10  odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, kar velja tudi za avgust. »V tem času je tradicionalno največ gostov iz Italije, Nemčije in Avstrije (skupaj skoraj tretjina), po številu pa jim sledijo obiskovalci iz Izraela, Južne Koreje,s  Poljske,iz  Španije in z Nizozemske. Domačih obiskovalcev je v tem času približno 4 %, kar je nekaj manj od letnega povprečja, ki se giblje med 5 in 10 %,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Postojnska jama je največja in najbolj obiskana turistična znamenitost v Sloveniji, kar se potrjuje tudi v zadnjih dneh, ko je poletna turistična sezona na višku. Veliko število obiskovalcev pričakujejo tudi v naslednjih dneh, ko so dnevi bolj primerni za izlete kot kopanje na morju.

Foto: Iztok Medja za Postojnsko jamo, d.d.

Postojnska jama-rekordi-Iztok Medja-most

 

Postojnska jama-rekordi-Iztok Medja-vlakec2

 

 

 

Ne spreglejte

Zaključek košarkarskega državnega prvenstva bo tretjič v Postojni

V četrtek, 9. maja, se ob 13.30 v telovadnici ŠC Postojna začne četrtfinale zaključnega košarkarskega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja