Obvestilo

V Parku vojaške zgodovine na obisku visoka ameriška delegacija

V Parku vojaške zgodovine so danes gostili izjemno visok vojaški obisk. V okviru delovnega obiska v Republiki Sloveniji je v spremstvu namestnika veleposlanika ZDA g. Gautama Rane park obiskal ameriški admiral James G. Foggo, poveljnik ameriških pomorskih sil v Evropi in Afriki ter poveljnik združenega poveljstva južnega krila Nata.

Admiral Foggo si je z velikim zanimanjem ogledal razstave in zbirke Parka. Posebej veliko zanimanje je izkazal za razstave, povezane z ameriško zgodovino – razstavo Oklep svobode, ki prikazuje ameriško vojaško pomoč Jugoslaviji po sporu z Informbirojem, ter razstavo Do pekla in nazaj, ki govori o zgodbi padlih ameriških letal na območju Slovenije med drugo svetovno vojno ter o reševanju preživelih letalcev.

Prav posebej je admirala zanimala podmornica, saj je bil v svoji dolgi in bogati vojaški karieri tudi podmorničar, ki je sicer služboval na bistveno večjih podmornicah, a si je z zanimanjem ogledal določene tehnične posebnosti »pivške« podmornice P-913 Zeta.

PVZ/NzN

 

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja