Obvestilo

V Parku vojaške zgodovine so leto 2021 zaključili z odličnimi rezultati

V Parku vojaške zgodovine so kljub vsem omejitvam, ki jih je prinesla epidemija, dosegli zavidljive rezultate tako pri številu obiskovalcev kot pri bogatitvi zbirk, novih razstavah in tudi številnih muzejskih dogodkih.

Muzej je bil sicer več mesecev zaprt, a so do konca leta v Parku vseeno našteli skoraj 40.000 obiskovalcev, kar pomeni, da je bil Park ponovno najbolj obiskan muzej v Republiki Sloveniji.

Intenzivno in sistematično delo na slovenskem trgu se je tako dobro obrestovalo. K visokemu obisku so prispevali tudi turistični boni – pomen le-teh se je odrazil tudi v večji porabi obiskovalcev, ki so se pogosteje odločali tudi za obisk notranjosti podmornice ali pa za preizkuse letenja na simulatorjih.

V vsebinskem delu pa je bilo leto 2021 v Parku zaznamovano s praznovanjem 30-letnice samostojnosti Republike Slovenije, saj je osrednja razstava Pot v samostojnost posvečena prav tej temi. Park se je tudi aktivno vključil v predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije in v okviru tega gostil več visokih obiskov tako pomembnih predstavnikov posameznih držav kot tudi raznih delegacij.

Leto 2021 bo v zgodovini Parka trajno zapisano tudi po tem, da je Vlada Republike Slovenije v tem letu Parku po dolgoletnih prizadevanjih podelila pooblastilo za opravljanje javne muzejske službe za področje vojaške zgodovine na celem območju Republike Slovenije, kar predstavlja dokončno ureditev muzejskega statusa in tudi zagotovitev ustreznega financiranja. Pika na i lanskega leta pa je bila pridobitev policijskega čolna P-111 in njegov spektakularen prevoz iz Luke Koper v Pivko.

PVZ/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja