Obvestilo

V Parku vojaške zgodovine uspešno zaključujejo turistično leto 2018

V Parku vojaške zgodovine bodo s prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki sklenili še eno uspešno turistično leto, ki tudi letos mineva v znamenju rekordnega obiska in več dragocenih novih pridobitev.      

V muzejsko postavitev so tako že spomladi umestili simulator letenja z letalom MiG-21, s čimer so pred nastopom osrednje turističnesezone dopolnili doživljajsko ponudbo. Simulator letenja namreč na podlagitehnologije virtualne resničnosti obiskovalcem omogoča prepričljivo izkušnjoletenja z nadzvočno hitrostjo, zaradi česar se je doživetje na simulatorju medobiskovalci hitro uveljavilo kot izjemno priljubljen del obiska Parka vojaškezgodovine. Na simulatorju letenja se je od marca do decembra tako preizkusilože blizu 2.000 obiskovalcev.    

Med odmevnejše dosežke Parka vojaške zgodovine v letošnjem letu sodi tudi jesenska otvoritev nove muzejske razstave Življenje za c(es)arja, ki predstavlja prvo celovito muzejsko obdelavo zgodbe vojnih ujetnikov carske Rusije v prvi svetovni vojni na slovenskem ozemlju. Razstava, s katero so v Parku vojaške zgodovine obeležili stoletnico konca prve svetovne vojne, s svojo sodobno in interaktivno zasnovo prinaša tudi bogat nabor fotografij, videomateriala in zapisov iz tistega obdobja, pomembno težo razstavi pa dajejo tudi originalni izdelki ruskih ujetnikov in maketa Ruske kapelice pod Vršičem kot osrednji simbol trpljenja ruskih ujetnikov.  

Z atraktivnimi novimi eksponati in bogatim naborom odmevnih stalnih ter občasnih razstav Park vojaške zgodovine pritegne k obisku vsako leto več obiskovalcev. Nove muzejske pridobitve so tudi v letošnjem letu botrovale rekordnemu obisku, ki se je nakazoval že v minulih mesecih. Septembra so tako v Parku vojaške zgodovine prvič presegli mejnik 10.000 obiskovalcev v enem mesecu in s tem zabeležili najvišje število obiskovalcev na mesečni ravni doslej. Do sredine novembra je letošnji obisk že presegel lanskega, v začetku decembra pa je število obiskovalcev prvič od ustanovitve Parka vojaške zgodovine preseglo mejnik 50.000 obiskovalcev na letni ravni. Ocenjujejo, da bodo do konca leta na ogledu zabeležili že blizu 51.000 obiskovalcev.

Direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič je ob uspešnem izteku leta dejal: »50.000 obiskovalcev letno je pomembna prelomnica v razvoju Parka vojaške zgodovine, saj Park s tem postaja eden najbolj obiskanih muzejev na Slovenskem. Ta uspeh pa predstavlja hkrati veliko obveznost za naprej, saj gre za številko, ki jo v prihodnjem letu ne bo prav enostavno doseči, kaj šele preseči. Letošnje zmagoslavje nas tako sili k še večjim vložkom na področju promocije in marketinga, predvsem pa k večanju in bogatitvi ponudbe z novimi eksponati in razstavami.«   

Vir: PVZ

Foto: Simon Avsec  

Simulator Mig 21
Raztava Življenje za cesarja

    

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja