Obvestilo

V Parku vojaške zgodovine z razstavo obeležili 70 let LR Kitajske

V Parku vojaške zgodovine so včeraj s krajšo slovesnostjo odprli fotografsko razstavo, ki jo je ob sedemdeseti obletnici ustanovitve Ljudske republike Kitajske pripravilo kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji. Direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič je Kitajsko opredelil kot deželo presežnikov. Gre za tretjo največjo državo na svetu, državo z največ prebivalci in drugim najbolj razvitim gospodarstvom. V uvodnem nagovoru je izpostavil, da kljub neprimerljivosti s Slovenijo državi povezujeta pristno prijateljstvo in hitro razvijajoče se sodelovanje na vseh področjih. Kitajska postaja za Slovenijo vse pomembnejši partner, saj se samo blagovna menjava med državama povečuje za 15 odstotkov na leto. Uspešno sodelovanje med državama potrjuje tudi vse več obiskov visokih kitajskih dostojanstvenikov, kot je bil na primer obisk zunanjega ministra Ljudske republike Kitajske g. Vang Jija v Sloveniji konec prejšnjega tedna.

Dogodka se je kot častni gost udeležil tudi predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca, ki je v slavnostnim nagovoru med drugim dejal, da se z odprtjem razstave v Parku vojaške zgodovine simbolno pridružuje praznovanju sedemdesetletnice državnosti Ljudske republike Kitajske, države, ki jo zaznamujejo izjemna gospodarska rast in vsestranski vzpon, a prav tako tudi bogata kultura in tisočletna tradicija.

Slovesnost ob odprtju gostujoče razstave v Parku vojaške zgodovine je zaokrožil novoletni sprejem veleposlanika Ljudske republike Kitajske v Sloveniji Njegove Ekscelence Wang Shunqinga, s katerim se je povabljenim visokim gostom, sodelavcem in poslovnim partnerjem ob izteku leta zahvalil za skupno in vsestransko prizadevanje po krepitvi kitajsko-slovenskih odnosov. V svojem nagovoru navzočim je mednarodno sodelovanje in iskanje novih možnosti za povezovanje na političnem, gospodarskem, kulturnem pa tudi vojaškem področju izpostavil kot nujna predpogoja v prizadevanju za ohranjanje miru in blagostanja na svetu.

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja