Obvestilo
Blood sample with respiratory coronavirus positive

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba civilne zaščite Sandi Curk, so nove okužbe potrdili v OŠ Pivka in družbi Pivka perutninarstvo. A po Curkovih besedah gre pri slednjih za okužbe med tistimi, ki so bili že prej v samoizolaciji oz. v karanteni.

Da so v Pivki odkrili 16 novih primerov okužb, je poročala TV Slovenija. Skupno je v tej občini tako aktivnih 50 primerov okužb, od tega 31 med zaposlenimi v podjetju Pivka perutninarstvo.

Poveljnik regijskega štaba civilne zaščite Curk je opozoril je, da je težava predvsem v širši epidemiološki situaciji v občini. Občinski štab Civilne zaščite v Pivki je zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v občini v ponedeljek sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Za deset dni so prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov ter kulturne in športne prireditve v zaprtih prostorih. Občane pa so še pozvali, naj preložijo vsa načrtovana praznovanja.

Občina Pivka, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvo za zdravje se po Curkovih besedah pogovarjajo o možnosti vzpostavitve dodatne ambulante, s katero bi lahko omogočili hitrejšo pot napotitve na brise.

Ob novem primeru okužbe v Osnovni šoli Pivka bodo po poročanju  TV Slovenija trije zaposleni in 39 učencev od srede doma.

MMC/NzN

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja