Postojnska jama Triglav
Obvestilo

V Pivki bo odpravljena še ena črna točka v prometu

Direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko, župan Občine Pivka Robert Smrdelj in direktor podjetja Asfalti Ptuj d.o.o. Boštjan Duronjič  so na sedežu Občine Pivka včeraj podpisali pogodbo za ureditev para avtobusnih postajališč in izgradnjo zavijalnih pasov na državni cesti G1-6/0338 Postojna – Pivka pri Selcah.

Junija letos sta minister za infrastrukturo ter župan Občine Pivka podpisala sporazum o sofinanciranju te investicije. V okviru sporazuma je bilo dogovorjeno, da direkcija financira rekonstrukcijo ceste, Občina Pivka pa bo prispevala svoj delež, in sicer 28.000 evrov za izdelavo projektne dokumentacije ter odkupe zemljišč.

V letošnjem letu je Direkcija RS za infrastrukturo v državne cestne na območju Občine Pivka, kjer je skupaj 37 kilometrov državnih cest, že investirala skoraj 3,2 milijona evrov in prenovila 5,3 km cest.  Dela na Snežniški cesti v Pivki (1. faza) in del ceste Pivka-Ribnica s priključkom za Kal so bila že zaključena, dela na odseku ceste Pivka-Parje in  del odseka ceste Kal-Neverke pa so v zaključni fazi.

Pogodbena vrednost za izvedbo gradbenih del ureditve avtobusnih postajališč in izgradnjo zavijalnih pasov v Selcah znaša 301.233,96 evrov z DDV, rok dokončanja je  240 dni po podpisu pogodbe, z deli pa bodo, če bo vreme dopuščalo, začeli takoj po novem letu.

Kot je povedal župan Robert Smrdelj bodo s to naložbo odpravili črno točko na glavni cesti proti Pivki, skupaj z ureditvijo kolesarske ceste pa bo po končanih obeh naložbah ta cestni odsek urejena vstopna točka v samo Pivko.

Poleg vseh ostalih naložb na državnih cestah je za Občino Pivka pomembna tudi načrtovana graditev obvoznice. Direktor direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko je napovedal, da bodo prihodnje leto pripravljali dokumentacijo za to naložbo, stekli bodo aktivnosti za odkup zemljišč ter postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja, tako da bi leta 2020 že lahko objavili razpis za izbiro izvajalcev del.

Prenova ceste je predvidena na dolžini 340 metrov in obsega zgraditev zavijalnega pasu, površin za pešce, ureditev avtobusnih postajališč in cestne razsvetljave.  S to naložbo bo izboljšana pretočnost, območje bo bolj pregledno in varno, saj bosta z namenom umirjanja prometa zgrajen tudi sredinski ločilni otok, preko katerega bo izveden prehod za pešce.

Vir: pivka.si

 

Ne spreglejte

Brezplačna dostava knjig na dom

Bolnim, ostarelim in invalidnim bodo iz Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica poslej brezplačno dostavljali knjige, revije, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja