Obvestilo

V Pivki za 14 dni zaustavili javno življenje

Epidemiološke razmere v občini Pivka so izredno slabe, zato se je na pobudo župana Roberta Smrdelja v torek sestal Štab Civilne zaščite v ožji sestavi. PO zadnjih podatkih je v tej občini kar 169 aktivnih primerov okužbe s COVID 19, v zadnjih sedmih dneh kar 122.

V Osnovni šoli Košana pouk zaradi številnih okužb učencev in učiteljev v celoti poteka na daljavo , v Osnovni šoli Pivka je v karanteni en oddelek. Varstvo in vzgoja otrok v vrtcih potekata normalno, v karanteni ni nobenega oddelka, je pa veliko odsotnosti zaradi karanten v družinah in respiratornih okužb pri otrocih.

Okužbe so razpršene po celotni občini. Zato vse občane pozivajo, da se držijo zaščitnih ukrepov, nosijo maske, se izogibajo večjim druženjem ter se v čim večji meri samotestirajo oziroma testirajo. Cepljenje je še vedno edina učinkovita zaščita pred težjim potekom bolezni, zato občina  obvešča vse občane in občanke, da bo v petek, 26.11.2021, med 13. in 17. uro v Krpanovem domu tudi množično cepljenje. Sicer je v občini trenutno cepljenih 54,9 % prebivalcev, to je  3.397 občanov. Ta petek bo v prostorih bivšega pohištvenega salona podjetja Javor  od 13. do 15. ure tudi testiranje HAT.

Na pobudo Štaba Civilne zaščite je župan Občine Pivka sprejel odredbo, da se v prihodnjih tednih omogoči testiranje HAT z mobilno ekipo. Prav tako bodo cepili  z mobilno ekipo na terenu.

Za 14 dni so v Pivki prepovedali javne prireditve ter udeležbo gledalcev na vseh športnih dogodkih v občini.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

Foto: Covid sledilnik, 23. 11. 2021

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja