Obvestilo

V plesnih ritmih v turistično sezono

Postojna – Že 27. leto zapored Plesni klub Urška Postojna v sodelovanju z Občino Postojna v mesecu juniju pripravlja plesno prireditev, ki vselej navduši številno občinstvo, tako domačine kot tudi obiskovalce in turiste. Z velikim, urejenim plesnim prizoriščem, s kulisami in odličnim ozvočenjem ter razpoloženimi plesalci tudi letošnja ni bila izjema. Svoje je k odličnemu vzdušju prispevalo tudi lepo vreme.
Lokacija prireditve se je iz dvoran in izpred vhoda v Postojnsko jamo, kjer se je odvijala več let, preselila v urejeno središče mesta, ki dobesedno vabi k pripravi različnih kulturnih, glasbenih in zabavnih prireditev. Tudi Plesni pozdrav turizmu se je “udomačil” na tem kraju.

Plesni pozdrav 2016-3
Na letošnji prireditvi so nastopili otroci v starosti od treh let in mladina do 20 let. Kot vedno so s svojo iskrenostjo ter sproščenostjo dojemanja gibanja skozi ples, glasbo in igro najbolj navdušili najmlajši. Velikih simpatij so bili seveda deležni tudi tisti, ki se že naslednji teden odpravljajo na državno prvenstvo. Številno občinstvo je z aplavzi nagradilo veselje in trud vseh nastopajočih plesalcev, ki so vsi v en glas zatrjevali, da se prihodnjo sezono spet vidimo.
Zanimanje za ples v Postojni ne pojema. Največji upad je zaznati pri učencih iz višjih razredov osnovnih šol, saj pri njih prevzemajo primat video igre, računalniki in telefoni. Pri odraslih pa je zaznat manjši upad zaradi gospodarske krize, ki je bolj izrazita v naši regiji kot drugod.
Plesna šola Urška v Postojni že dolgo na sceni. V vseh teh letih se je več tisoč otrok in odraslih naučilo prvih ali pravih plesnih korakov. Veliko smeha, zabave, sproščenosti, vzgoje mladih in še bi lahko naštevali, kaj so Urškini učitelji dali svojim “učencem”. Pri vsaki stvari, ki jo počneš moraš na koncu sezone
na takšen ali drugačen način to nekomu pokazat. Otroci staršem, sorodnikom in prijateljem, odrasli ostalim in samemu sebi. In prav to so mladi storili včeraj na plesnem dogodku, ki ostane v spominu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Milan Murovec

Plesni pozdrav 2016-1

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja