Obvestilo

V Podcerkvi odprli »Cirkl« in Plavajoči grad

V nedeljo, 23. avgusta, je »ladja norcev« prispela v Loško dolino. Etno Histeria World Orcestra, ki ga sestavlja skoraj 60 glasbenikov iz več kot 20 držav, se je v sprevodu na  lojtrnikih najprej zapeljal po dolini, potem pa s koncertom odprl še nov letni oder »Cirkl«, ki ga je v Podcerkvi zgradil zavod Ars Viva. V skoraj dve uri dolgem koncertu smo lahko uživali v skladbah z vsega sveta, ki jih je orkester odigral z veliko »duše« in energije, kot so ugotavljali navdušeni obiskovalci. Več kot 350 se jih je zbralo in s tem razveselilo tudi direktorja zavoda Benjamina Žnidaršiča, ki je tudi idejni oče novega amfiteatra.

Kot goste so glasbeniki na nastop povabili tudi ljudske pevce »Jezerce«, ki so skupaj z orkestrom odpeli pesem »Meglica z jezera«. Poleg odprtja novega prireditvenega prostora smo bili priča tudi začetku medved-narodnega festivala Plavajoči grad, ki bo do konca meseca potekal na različnih lokacijah po Loški dolini.

Danes, v ponedeljek, bo tako na Gorenjem Jezeru potekal nastop Ensambla Lodi potem pa še glasbeni sprevod po jezeru. Pestro bo tudi v prihodnjih dneh. Vrhunec festival bo konec tedna, ko bo pri gradu Snežnik na več kot 100 dogodkih nastopilo čez 300 umetnikov. Skupina scenografov s Češke in iz Slovenije v okolici gradu že pripravlja številne odre, na katerih bodo nastopali umetniki, ki za svoje nastope (kako nenavadno!) ne zahtevajo plačila. Festival namreč nastaja praktično brez sredstev, le s pomočjo številnih prostovoljcev, zavoda Ars Viva in Javnega zavoda Snežnik.  Matija Solce, ki poveljuje tej »ladiji norcev« je prepričan, da nihče, ki bo obiskal festival, domov ne bo odšel  razočaran. Najbolje bo, da se prepričate sami!

Več o festivalu lahko izveste na spletni strani www.floatingcastlefestival.com.

(MiR)

Foto: Mario Žnidaršič ©

Plavajoči grad-I-3

 

Plavajoči grad-I-2

Plavajoči grad-I-1

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja