Obvestilo

V podjetju Hoedlmayr logistika d.o.o. so po prestrukturiranju zmerno optimistični

Avtomobilska industrija po dramatičnih mesecih zaradi pandemije koronavirusa postopoma okreva. Tudi hčerinsko podjetje skupine Hödlmayr, Hoedlmayr logistika d.o.o. s sedežem v Logatcu, kljub težkim časom jesen pričakuje z zmernim optimizmom. Avtomobilski strokovnjaki največ pozornosti še naprej posvečajo svoji osnovni dejavnosti, logistiki vozil, in popravilom po toči.

 „Tudi mi smo, tako kot številna druga podjetja, žal zabeležili velike izgube in smo morali zato izvesti načrt popolnega prestrukturiranja. Del tega načrta je bila, poleg modela začasnega čakanja na delo, na žalost tudi odpustitev približno 100 zaposlenih. To smo poskušali izpeljati na čim bolj obziren način, v tesnem sodelovanju z območnim Zavodom za zaposlovanje. Odpuščenim delavkam in delavcem smo seveda ponudili tudi, da ostanejo v skupini Hödlmayr in se zaposlijo na drugih lokacijah (npr. na Češkem). Poleg tega v podjetju izvajamo vse priporočene varnostne ukrepe za zaščito pred koronavirusom. Tudi za stike z zunanjimi obiskovalkami in obiskovalci smo sprejeli jasna pravila. Naše osnovno vodilo še naprej ostaja, v največji meri zaščititi vse vpletene“, dogajanje v zadnjih mesecih povzema Agata Kržič, direktorica podjetja Hoedlmayr logistika d.o.o., in dodaja: „Na lokaciji v Logatcu bomo v jesen zakorakali s 53 zaposlenimi ter vse svoje moči usmerili v našo osnovno dejavnost logistike vozil in v obstoječe lokalne in mednarodne stranke. V središču naših prizadevanj pa bo še naprej tudi strokovno izvajanje popravil po toči.“

 Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG je mednarodno družinsko podjetje iz Schwertberga (Avstrija), katerega osnovna dejavnost je logistika vozil. Podjetje je specializirano za celotno dobavno verigo – od prevzema vozil iz tovarne/vstopnega pristanišča do dostave k prodajalcu vozil/ lastniku voznega parka. Letno prepeljejo približno 1,75 milijona vozil. Podjetje Hödlmayr International AG in njegove hčerinske družbe v 16 državah zaposlujejo 2000 ljudi. Skupina razpolaga z več kot 800 tovornimi vozili za posebni transport, 15 vlakovnimi sistemi ter skladiščnimi kapacitetami za približno 55.000 vozil. Promet družbe je lani znašal okoli 300 milijonov evrov.

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja